Overslaan en naar de inhoud gaan

Hellenbrand wil carrière afsluiten in Tokio

Geplaatst opwoensdag 26 februari 2020 - 18:37

Sportschutter Peter Hellenbrand uit Brunssum gaat voor zijn laatste kans om de Olympische Spelen te halen.

Inmiddels is Hellenbrand 34 jaar en wil hij nog één keer schitteren op het allerhoogste podium voordat hij zijn luchtgeweer aan de wilgen hangt.

Tickets
Peter Hellenbrand zal, om aan de kwalificatie-eisen van het NOC-NSF te voldoen, in de top-6 moeten eindigen tijdens de Europese kampioenschappen komend weekend in Polen. Maar dat is niet genoeg, ook internationaal zijn er eisen. Op het EK zijn er namelijk maar twee tickets te verdienen.

Kansen
Dat maakt het voor Hellenbrand moeilijk in te schatten óf hij kans maakt. "Mocht blijken dat de finalisten van het EK al geplaatst zijn, dan verschuift het ticket naar de nummer 3 van het toernooi. Mocht hij ook al een ticket op zak hebben dan krijgt nummer 4 een startbewijs, enzovoort. Hoe hoger je eindigt, hoe meer kans je maakt op plaatsing voor de spelen."

Wroclow
Peter Hellenbrand verraste 8 jaar geleden op de Olympische Spelen met een vijfde plaats. In Rio wist hij zich niet te plaatsen. "Het zou fantastisch zijn als ik het nog één keer kan meemaken." Hellenbrand komt vrijdag in actie samen met Manon Smeets uit Belfeld in de teamwedstrijd. Zaterdag staat in Wroclaw het individuele toernooi op het programma.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen