Overslaan en naar de inhoud gaan

Heli's ingezet bij nablussen natuurbrand De Meinweg

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 8:51

Bij het nablussen van de natuurbrand in De Meinweg bij Herkenbosch zijn vrijdagochtend twee blushelikopters ingezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

De Chinook-helikopters van Defensie kunnen waterzakken met 10.000 liter water in één keer over het gebied uitstorten. Zij halen het water vlak over de grens in Duitsland, uit de Effelder Waldsee.

Lees ook: Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en Chinooks

Controle
De brandweer kreeg de brand in het natuurgebied donderdagochtend rond 11:00 uur onder controle. Het vuur brak maandagmiddag uit. Door de brand is ongeveer 200 hectare natuurgebied verloren gegaan.

Geëvacueerd
Vanwege de brand in De Meinweg zijn de inwoners van Herkenbosch in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd. De bewoners mochten donderdag weer naar huis.

Op slot
Vanwege de brand gaat Nationaal Park De Meinweg voorlopig op slot voor publiek. "In ieder geval tot 1 mei", gaf de burgemeester van Roerdalen, Monique de Boer, donderdag aan.

Lees ook: Noodverordening: Meinweg ook na brand dicht voor publiek

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen