Overslaan en naar de inhoud gaan

Heli's ingezet bij nablussen natuurbrand De Meinweg

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 8:51

Bij het nablussen van de natuurbrand in De Meinweg bij Herkenbosch zijn vrijdagochtend twee blushelikopters ingezet. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

De Chinook-helikopters van Defensie kunnen waterzakken met 10.000 liter water in één keer over het gebied uitstorten. Zij halen het water vlak over de grens in Duitsland, uit de Effelder Waldsee.

Lees ook: Zo bestrijdt Defensie natuurbranden met tanks en Chinooks

Controle
De brandweer kreeg de brand in het natuurgebied donderdagochtend rond 11:00 uur onder controle. Het vuur brak maandagmiddag uit. Door de brand is ongeveer 200 hectare natuurgebied verloren gegaan.

Geëvacueerd
Vanwege de brand in De Meinweg zijn de inwoners van Herkenbosch in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd. De bewoners mochten donderdag weer naar huis.

Op slot
Vanwege de brand gaat Nationaal Park De Meinweg voorlopig op slot voor publiek. "In ieder geval tot 1 mei", gaf de burgemeester van Roerdalen, Monique de Boer, donderdag aan.

Lees ook: Noodverordening: Meinweg ook na brand dicht voor publiek

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen