Een F35 van de Koninklijke Luchtmacht tijdens de Luchtmachtdagen 2016 op vliegbasis Leeuwarden.

Oefening met straaljagers en helikopters rond Vredepeel

Op en rond de militaire basis in Vredepeel begint op maandag 7 december een grootschalige oefening. Daarbij worden tot en met vrijdag onder meer straaljagers en helikopters ingezet.

Loadmaster chinook (23 apr 2020)
Smeulende Peelbrand bij Griendtsveen onder controle

De Peelbrand bij Griendtsveen is onder controle, zo laat de gemeente Deurne dinsdag weten.

Het Mobile Air Operations Team (MAOT) coördineert de Chinooks zoals op de foto en een Cougar-helikopter tijdens de bluswerkzaamheden in het Meinweggebied.
Brandweer stuurt blushelikopters naar de juiste hotspot

De blushelikopters van Defensie worden aangestuurd door de brandweer die in het Meinweggebied bezig is met het bestrijden van de natuurbrand die al vier dagen woedt.

Het Mobile Air Operations Team (MAOT) coördineert drie Chinooks zoals op de foto en een Cougar-helikopter tijdens de bluswerkzaamheden in Griendtsveen.
Blushelikopters van Defensie gaan van Peel naar De Meinweg

De blushelikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben hun werkterrein verlegd van De Peel bij Griendtsveen naar De Meinweg bij Herkenbosch.

Leger militairen Koninklijke Landmacht stock
Landmacht ingezet bij natuurbrand Griendtsveen

De Koninklijke Landmacht wordt sinds dinsdagmiddag ingezet bij de Peelbrand die al ruim 24 uur woedt bij Griendtsveen.

blusheli helikopter griendtsveen peel brand (20 apr 2020)
Helikopters Defensie gaan natuurbrand Griendtsveen blussen

Twee helikopters van Defensie zijn maandagavond rond 18:30 uur begonnen met het bestrijden van een grote natuurbrand bij Griendtsveen. De brandweer verwacht dat het bluswerk nog uren gaat duren.

Regels commerciële helikoptervluchten aangescherpt

De provincie heeft de beleidsregels voor commerciële helikoptervluchten op verschillende punten bijgesteld.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane