Overslaan en naar de inhoud gaan

Helikopteroverlast van Verstappen-fans aan de kaak gesteld

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 5:55

Max Verstappen kreeg afgelopen weekend veel steun van landgenoten op het circuit van Spa-Francorchamps. Velen gingen met de auto, maar wie iets meer te besteden had, kon ook gebruikmaken van een rechtstreekse pendeldienst per helikopter vanuit Houthem.

Tot ongenoegen van de Progressieve Groene Partij (PGP) Valkenburg. De lokale partij hekelt de provincie Limburg, die een vergunning afgaf voor de helikopter-service.

VIP
Volgens fractievoorzitter Corry Fulmer van PGP vlogen vijf of zes helikopters met VIP's af en aan met overlast tot gevolg. "Het gaat om verstoring van het milieu en overlast voor inwoners. Wij vinden het opmerkelijk dat de provincie hier toestemming voor verleent, terwijl ze naar buiten toe altijd zeggen dat ze zich sterk maken voor groen en voor het landschap. Dit staat daar haaks op."

Vragen gesteld
Om aandacht te vragen voor het probleem heeft ze vragen gesteld aan het college van Valkenburg aan de Geul. Dat kan volgens Fulmer meer opleveren dan een telefoontje naar de provincie. "Wij staan voor de natuur en onze rust en vragen de gemeente om een vuist maken. Dat lijkt ons een sterker signaal dan een telefoontje van mij persoonlijk naar de gedeputeerde."

Decadent
Dat de helikoptervluchten alleen voor de mensen zijn die dat kunnen betalen, speelt ook mee in de overweging om hier een punt van te maken. Fulmer: "Het is een decadent iets. Dan weegt de rust en de bescherming van de natuur wat ons betreft zwaarder."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen