Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft van de Limburgers viert carnaval

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 7:53

Ongeveer de helft van de Limburgers viert enthousiast carnaval. Dat bleek een aantal jaren geleden al, en daar is weinig aan veranderd. Ook uit onze enquête komt hetzelfde resultaat.

In totaal deden er bijna 12.000 mensen mee aan de enquête op 1Limburg. Van hen viert 52,7 procent carnaval.

All or nothing
De carnavalsvierders nemen het er goed van. Ruim 58 procent geeft aan meer dan drie dagen carnaval te vieren. Leeftijd is daarbij niet zo bepalend. Van de jongeren (tot 18 jaar) viert 79 procent meer dan drie dagen carnaval. Van de jong volwassenen tot 35 jaar is dat nog ruim 66 procent.

Alleen de 65-plussers beperken het aantal feestdagen wat vaker. 34 procent van hen zegt meer dan drie dagen carnaval te vieren, 32 procent houdt het bij drie dagen en 34 procent kiest voor één of twee dagen.

Een dagje feest
Een dag carnaval vieren is niet populair. Een kleine 5 procent van de deelnemers aan onze enquête geeft aan het feest beperkt te houden tot één dag.

Gewoon niet mijn feest
Zo'n 48 procent van de Limburgers die deelnam aan onze enquête laat het carnavalsfeest schieten. De meest genoemde reden daarvoor is dat het 'gewoon niet mijn feest is'. Ze hebben niks met carnaval en slaan het daarom over.

Slechte muziek
Daarnaast ergeren veel mensen zich aan dronken feestgangers, de harde (en slechte) muziek en de drukte. 'Mensen die normaal doen alsof ze je niet kennen, vliegen je tijdens carnaval om je nek', klinkt het ook vaker geïrriteerd.

Een klein deel van de mensen gaat tijdens de carnavalsvakantie weg, op vakantie naar het buitenland, of moet werken. Een aantal ouderen geeft aan op de kleinkinderen te passen, zodat de kinderen zelf wel carnaval kunnen vieren. "Vroeger vierden we het wel, maar nu passen we op", zeggen ze.

Enquête
Op 1limburg.nl hielden we begin deze maand een enquête over carnaval. Daar deden 11.949 mensen aan mee. Ze beantwoordden meerdere vragen over of ze wel of geen carnaval vieren en hoe ze dat doen. De komende dagen publiceren we de resultaten van deze enquête.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen