Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft minder nieuwe woningen in 't Ven Venlo

Geplaatst opdonderdag 23 april 2015 - 13:07

In het Venlose kerkdorp 't Ven worden de komende jaren geen 350, maar in fases 154 nieuwe woningen gebouwd.

Oude plannen om er 10.000 vierkante meter voor leisure (vrije tijd) te reserveren, zijn definitief van de baan.

Nieuwe afspraken
De gemeente Venlo heeft met de investeerdersgroep Stichting Het Venster (SHV) nieuwe afspraken gemaakt voor de ontwikkeling van het gebied 't Ven Oost. Dit verouderde glastuinbouwgebied wordt begrensd door de A67, de Weselseweg, de Klagenfurtlaan en de Steilrand.

Oude plan
SHV en de gemeente spraken in 2008 met elkaar af in 't Ven 350 woningen te bouwen en 10.000 vierkante meter te bestemmen voor vrije tijd en recreatie. Een investeerder/ontwikkelaar voor dit plan werd echter nooit gevonden.

Door de economische crisis en als gevolg daarvan de inzakkende woningmarkt, zijn de plannen uit 2008 bovendien niet meer realistisch.

Sloop gestart
De bij SHV aangesloten eigenaren hebben dertig procent van het verouderde glastuinbouwgebied in handen. Met de sloop van oude kassen - toevluchtsoord voor zwervers en illegale seizoenswerkers - is na lang onderhandelen een begin gemaakt.

De bedoeling is nu dat Venlo voor 1 april 2016 met een ontwikkelende partij een overeenkomst sluit.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bewoners in ’t Ven bespied door drone
Sloop spookkassen bij Venlo begonnen
Poolse kaskrakers gepakt in lege kas Venlo
Venlo sluit drugspand annex illegale gokhal
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen