Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft Limburgers wil vaker een referendum

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 17:04

De helft van de Limburgers wil vaker een referendum. Volgens hen zou dat de democratie in Nederland verbeteren.

Dat blijkt uit een enquete van onderzoeksbureau Necker van Naem in het kader van de Internationale Dag van de Democratie.

Gehoord worden
Die is door de Verenigde Naties in het leven geroepen en wordt in Nederland volgende week zaterdag gehouden.
Uit de enquete komt ook naar voren dat 70 procent van de Limburgers in ieder geval vaker hun mening willen kunnen geven. Daarbij is niet het belangrijkste dat zij hun zin krijgen maar dat ze gehoord worden.

Over de betekenis van democratie kunnen burgers op de website DemocratieLimburg.nl in discussie gaan met politici.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eindstand referendum: meeste stemmen tegen wet
Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Geen fundamenteel onderzoek naar toekomst MAA
Politiemol Mark M.
Oekraïne-referendum bedreigt onderzoek naar politiemol
Uitslag referendum per gemeente
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen