Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft Limburgers wil vaker een referendum

Geplaatst opvrijdag 4 september 2015 - 17:04

De helft van de Limburgers wil vaker een referendum. Volgens hen zou dat de democratie in Nederland verbeteren.

Dat blijkt uit een enquete van onderzoeksbureau Necker van Naem in het kader van de Internationale Dag van de Democratie.

Gehoord worden
Die is door de Verenigde Naties in het leven geroepen en wordt in Nederland volgende week zaterdag gehouden.
Uit de enquete komt ook naar voren dat 70 procent van de Limburgers in ieder geval vaker hun mening willen kunnen geven. Daarbij is niet het belangrijkste dat zij hun zin krijgen maar dat ze gehoord worden.

Over de betekenis van democratie kunnen burgers op de website DemocratieLimburg.nl in discussie gaan met politici.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eindstand referendum: meeste stemmen tegen wet
Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Geen fundamenteel onderzoek naar toekomst MAA
Politiemol Mark M.
Oekraïne-referendum bedreigt onderzoek naar politiemol
Uitslag referendum per gemeente
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen