Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 6:00

Ruim de helft van de huisjes op vakantiepark het Roekenbosch in Blitterswijck wordt zo snel mogelijk gesloopt.

Dit laat de gemeente Venray weten.

Huisvesting
De overgebleven woningen zijn bestemd voor huisvesting van 250 arbeidsmigranten. Nu zijn dat er nog 440. Daarnaast worden 44 van de huisjes beschikbaar gesteld voor mensen die dringend een woning nodig hebben. De gemeente wil uiteindelijk dat eind 2029 ook deze laatste huisjes worden gesloopt.

Eigenaren
Om tot deze oplossing te komen, sluit de gemeente met steun van de provincie Limburg overeenkomsten af met de diverse eigenaren. Zij worden gecompenseerd voor het opgeven van hun eigendom.

Verschillende problemen
Op deze manier hoopt de gemeente verschillende problemen in en rond het vakantiepark te kunnen oplossen. Wethouder Jan Loonen: "Dit scenario maakt het mogelijk om een nieuwe, beheersbare situatie te creëren. Met oog voor de belangen van de eigenaren én van de omgeving."

44 woningen
"Woningen die niet worden ingezet tijdens de afbouw van het park, worden zo snel mogelijk gesloopt. De gemeente sluit een overeenkomst voor het beheer van het deel van het park voor maximaal 250 arbeidsmigranten, met een daarin gespecialiseerd bedrijf. Wonen Limburg beheert de 44 woningen voor de zogeheten woonurgenten. "We verwachten dat we met deze oplossingsrichting een einde kunnen maken aan de door de omgeving ervaren overlast", laat de wethouder weten.

Het plan zal aan de raad worden voorgelegd op 12 februari. De raad kan dan ook zijn wensen en bedenkingen ten aanzien van de plannen kenbaar maken.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen