Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft huisjes vakantiepark Roekenbosch wordt gesloopt

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 6:00

Ruim de helft van de huisjes op vakantiepark het Roekenbosch in Blitterswijck wordt zo snel mogelijk gesloopt.

Dit laat de gemeente Venray weten.

Huisvesting
De overgebleven woningen zijn bestemd voor huisvesting van 250 arbeidsmigranten. Nu zijn dat er nog 440. Daarnaast worden 44 van de huisjes beschikbaar gesteld voor mensen die dringend een woning nodig hebben. De gemeente wil uiteindelijk dat eind 2029 ook deze laatste huisjes worden gesloopt.

Eigenaren
Om tot deze oplossing te komen, sluit de gemeente met steun van de provincie Limburg overeenkomsten af met de diverse eigenaren. Zij worden gecompenseerd voor het opgeven van hun eigendom.

Verschillende problemen
Op deze manier hoopt de gemeente verschillende problemen in en rond het vakantiepark te kunnen oplossen. Wethouder Jan Loonen: "Dit scenario maakt het mogelijk om een nieuwe, beheersbare situatie te creëren. Met oog voor de belangen van de eigenaren én van de omgeving."

44 woningen
"Woningen die niet worden ingezet tijdens de afbouw van het park, worden zo snel mogelijk gesloopt. De gemeente sluit een overeenkomst voor het beheer van het deel van het park voor maximaal 250 arbeidsmigranten, met een daarin gespecialiseerd bedrijf. Wonen Limburg beheert de 44 woningen voor de zogeheten woonurgenten. "We verwachten dat we met deze oplossingsrichting een einde kunnen maken aan de door de omgeving ervaren overlast", laat de wethouder weten.

Het plan zal aan de raad worden voorgelegd op 12 februari. De raad kan dan ook zijn wensen en bedenkingen ten aanzien van de plannen kenbaar maken.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen