Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft carnavalsvierders drinkt meer dan 10 glazen per dag

Geplaatst opzondag 23 februari 2020 - 8:00

De helft van de feestgangers drinkt tijdens carnaval meer alcohol dan op een normale stapavond. 56 procent verwacht meer dan tien glazen alcohol per dag te drinken.

43 procent drinkt naar eigen zeggen ongeveer evenveel alcohol als tijdens een normale stapavond en slechts 7 procent drinkt met carnaval minder. Dat blijkt uit een enquête van 1Limburg.

Biertje?!
Alcohol en carnaval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 91 procent van de volwassen feestvierders geeft in de enquête aan alcohol te drinken met carnaval: mannen (94 procent) iets vaker dan vrouwen (85 procent). 56 procent drinkt meer dan tien glazen per dag, 35 procent nuttigt vijf tot tien glazen alcohol en 9 procent houdt het bij minder dan vijf glazen alcohol.

Lees ook: Hoeveel kost een biertje met carnaval?

Grootste drinkers
Jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar zijn de grootste drinkers: 62 procent van hen nuttigt meer dan tien glazen alcohol per carnavalsdag. Van de 65-plussers drinkt 38 procent dezelfde hoeveelheid.

L1

Minderjarigen
Hoewel de leeftijdsgrens voor alcoholische dranken op achttien jaar ligt, gaat twee derde van de minderjarige carnavalsvierders toch alcohol drinken. De meeste van hen drinkt vijf tot tien glazen per dag, maar 37 procent verwacht meer dan tien glazen te nuttigen.

Zuipfeest
Niet-carnavalsgangers meldden in onze enquête veelvuldig dat ze het feest juist daarom overslaan. 'Een echt zuipfestijn' is een veel gehoorde klacht. Ook ergeren ze zich aan 'mensen die door alcohol ineens je beste vriend zijn, terwijl ze je nuchter niet zien staan'.

Enquête
Op 1limburg.nl hielden we begin deze maand een enquête over carnaval. Daar deden 11.949 mensen aan mee. Ze lieten ons weten of ze carnaval gaan vieren en hoe ze dat doen. Rond carnaval publiceren we een aantal artikelen op basis van de resultaten van deze enquête.

Lees ook: Helft van de Limburgers viert carnaval

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen