Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft carnavalsvierders drinkt meer dan 10 glazen per dag

Geplaatst opzondag 23 februari 2020 - 8:00

De helft van de feestgangers drinkt tijdens carnaval meer alcohol dan op een normale stapavond. 56 procent verwacht meer dan tien glazen alcohol per dag te drinken.

43 procent drinkt naar eigen zeggen ongeveer evenveel alcohol als tijdens een normale stapavond en slechts 7 procent drinkt met carnaval minder. Dat blijkt uit een enquête van 1Limburg.

Biertje?!
Alcohol en carnaval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. 91 procent van de volwassen feestvierders geeft in de enquête aan alcohol te drinken met carnaval: mannen (94 procent) iets vaker dan vrouwen (85 procent). 56 procent drinkt meer dan tien glazen per dag, 35 procent nuttigt vijf tot tien glazen alcohol en 9 procent houdt het bij minder dan vijf glazen alcohol.

Lees ook: Hoeveel kost een biertje met carnaval?

Grootste drinkers
Jongvolwassenen tussen de 18 en 35 jaar zijn de grootste drinkers: 62 procent van hen nuttigt meer dan tien glazen alcohol per carnavalsdag. Van de 65-plussers drinkt 38 procent dezelfde hoeveelheid.

L1

Minderjarigen
Hoewel de leeftijdsgrens voor alcoholische dranken op achttien jaar ligt, gaat twee derde van de minderjarige carnavalsvierders toch alcohol drinken. De meeste van hen drinkt vijf tot tien glazen per dag, maar 37 procent verwacht meer dan tien glazen te nuttigen.

Zuipfeest
Niet-carnavalsgangers meldden in onze enquête veelvuldig dat ze het feest juist daarom overslaan. 'Een echt zuipfestijn' is een veel gehoorde klacht. Ook ergeren ze zich aan 'mensen die door alcohol ineens je beste vriend zijn, terwijl ze je nuchter niet zien staan'.

Enquête
Op 1limburg.nl hielden we begin deze maand een enquête over carnaval. Daar deden 11.949 mensen aan mee. Ze lieten ons weten of ze carnaval gaan vieren en hoe ze dat doen. Rond carnaval publiceren we een aantal artikelen op basis van de resultaten van deze enquête.

Lees ook: Helft van de Limburgers viert carnaval

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen