Overslaan en naar de inhoud gaan

Held uit Simpelveld stopt spookrijder A79

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 12:49

Dankzij het heldhaftige optreden van Rick Bormans uit Simpelveld is een spookrit op de A79 zaterdagmorgen zonder ongelukken verlopen.

Hij parkeerde zijn eigen auto op de autoweg en dwong de spookrijder zo om te stoppen.

Duitse spookrijder
De bejaarde Duitse spookrijder was in Rothem op de verkeerde kant van de autoweg gereden. Bormans die op weg was naar Maastricht hoorde de melding op de radio en bedacht zich geen moment.

Stil op de weg
Met in het achterhoofd het dodelijk ongeval ruim een jaar geleden op dezelfde weg, zette hij zijn eigen voertuig stil op de baan waar de spookrijder reed. Hij stapte uit en gebaarde de spookrijder om te stoppen. Dat deed de Duitser ook. De spookrijder had wel lichtsignalen gezien van andere weggebruikers, maar was zich van geen kwaad bewust, zo vertelde hij tegen Bormans.

Lees ook: Twee doden en drie gewonden bij ongeluk spookrijder

Goede afloop
Met behulp van Bormans en de politie werd de Duitser via de afslag Voerendaal naar de goede weghelft begeleid. Pas nadat de hele actie achter de rug was, realiseerde de emotionele Bormans dat het mede dankzij zijn optreden met een sisser afliep. Ook was de Simpelveldenaar blij dat het verkeer achter hem goed reageerde en eveneens stopte.

Bekeuring
De spookrijder kreeg een bekeuring van de politie. Hoe hoog die wordt moet nog worden bepaald door de officier van justitie. Daarna kon hij zijn weg naar Aken, vervolgen.

Lars van Leeuwen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Bejaarde Duitse spookrijder op A79
Bergingswerk en onderzoek ten einde: A79 weer vrij
Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek
Spookrijder reed 7 kilometer tegen het verkeer in
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen