Overslaan en naar de inhoud gaan

Held uit Simpelveld stopt spookrijder A79

Geplaatst opzaterdag 24 juni 2017 - 12:49

Dankzij het heldhaftige optreden van Rick Bormans uit Simpelveld is een spookrit op de A79 zaterdagmorgen zonder ongelukken verlopen.

Hij parkeerde zijn eigen auto op de autoweg en dwong de spookrijder zo om te stoppen.

Duitse spookrijder
De bejaarde Duitse spookrijder was in Rothem op de verkeerde kant van de autoweg gereden. Bormans die op weg was naar Maastricht hoorde de melding op de radio en bedacht zich geen moment.

Stil op de weg
Met in het achterhoofd het dodelijk ongeval ruim een jaar geleden op dezelfde weg, zette hij zijn eigen voertuig stil op de baan waar de spookrijder reed. Hij stapte uit en gebaarde de spookrijder om te stoppen. Dat deed de Duitser ook. De spookrijder had wel lichtsignalen gezien van andere weggebruikers, maar was zich van geen kwaad bewust, zo vertelde hij tegen Bormans.

Lees ook: Twee doden en drie gewonden bij ongeluk spookrijder

Goede afloop
Met behulp van Bormans en de politie werd de Duitser via de afslag Voerendaal naar de goede weghelft begeleid. Pas nadat de hele actie achter de rug was, realiseerde de emotionele Bormans dat het mede dankzij zijn optreden met een sisser afliep. Ook was de Simpelveldenaar blij dat het verkeer achter hem goed reageerde en eveneens stopte.

Bekeuring
De spookrijder kreeg een bekeuring van de politie. Hoe hoog die wordt moet nog worden bepaald door de officier van justitie. Daarna kon hij zijn weg naar Aken, vervolgen.

Lars van Leeuwen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Bejaarde Duitse spookrijder op A79
Bergingswerk en onderzoek ten einde: A79 weer vrij
Ongeluk spookrijder: Moeder (39) dood, 2 kinderen kritiek
Spookrijder reed 7 kilometer tegen het verkeer in
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen