Overslaan en naar de inhoud gaan

Held redt vrouw van bijthond: 'Ze had wel dood kunnen zijn'

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 17:50

Kerkradenaar Remy Theunisse heeft zijn buurvrouw woensdagavond gered toen ze werd aangevallen door een agressieve Amerikaanse stafford.

"Als ik niks had gedaan, had ze het waarschijnlijk niet overleefd", zegt Theunisse.

Stennis
Hij stond te koken, toen hij opeens veel kabaal op straat hoorde. "Mijn vriendin kwam naar binnen stormen en zei dat de buurvrouw werd aangevallen", blikt hij terug. "Toen ik buiten kwam zag ik hoe mijn buurvrouw over de grond werd gesleept door een grote agressieve hond."

Wurgreep
Theunisse aarzelde geen moment en nam de viervoeter voor zijn huis aan de Rozenstraat in een houdgreep. "Ik heb hem in een wurgreep genomen en hem op zijn rug gelegd, zodat de buurvrouw vrij kon komen. Toen heb ik met hem gevochten en een beetje over de grond gerold totdat hij mij ook losliet.

Lees ook: Hond valt vrouwen aan in Kerkrade, politie trekt wapen

Video: Track '88

Getrokken wapens
De politie kwam uiteindelijk ter plekke. In eerste instantie trokken agenten hun wapen, maar de hond kon met een speciale vangstok worden gevangen. Het beest is in beslag genomen en door de dierenambulance meegenomen.

Lees ook: Agressieve hond Kerkrade in beslag genomen

Bloedbad
Door de worsteling waren verschillende auto's, muren en de straat besmeurd met bloed. Theunisse en zijn 55-jarige buurvrouw zijn dan ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "Ik ben samen met mijn buurvrouw naar het ziekenhuis gebracht", zegt hij. "Zij is over haar hele lichaam gebeten. Mijn hele onderarm ligt open. Verder heeft de hond een aantal pezen verscheurd. Ik word maandag geopereerd", zegt hij.

Baasje
De heldhaftige man weet overigens dat het mogelijke baasje van de stafford ook enigszins gehavend moet zijn. "Ik heb vernomen dat hij zijn hond geslagen had, waardoor het beest dol is geworden. Toen heeft hij zijn baas aangevallen", zegt Theunisse. "Hij is vervolgens op het dak van een auto geklommen. Toen de buurvrouw kwam kijken, werd zij aangevallen. Daarna is de eigenaar gevlucht."

Het is nog onduidelijk wat er met de hond gaat gebeuren. De politie wil eerst met de eigenaar van het beest spreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen