Overslaan en naar de inhoud gaan

Held redt vrouw van bijthond: 'Ze had wel dood kunnen zijn'

Geplaatst opdonderdag 21 juni 2018 - 17:50

Kerkradenaar Remy Theunisse heeft zijn buurvrouw woensdagavond gered toen ze werd aangevallen door een agressieve Amerikaanse stafford.

"Als ik niks had gedaan, had ze het waarschijnlijk niet overleefd", zegt Theunisse.

Stennis
Hij stond te koken, toen hij opeens veel kabaal op straat hoorde. "Mijn vriendin kwam naar binnen stormen en zei dat de buurvrouw werd aangevallen", blikt hij terug. "Toen ik buiten kwam zag ik hoe mijn buurvrouw over de grond werd gesleept door een grote agressieve hond."

Wurgreep
Theunisse aarzelde geen moment en nam de viervoeter voor zijn huis aan de Rozenstraat in een houdgreep. "Ik heb hem in een wurgreep genomen en hem op zijn rug gelegd, zodat de buurvrouw vrij kon komen. Toen heb ik met hem gevochten en een beetje over de grond gerold totdat hij mij ook losliet.

Lees ook: Hond valt vrouwen aan in Kerkrade, politie trekt wapen

Video: Track '88

Getrokken wapens
De politie kwam uiteindelijk ter plekke. In eerste instantie trokken agenten hun wapen, maar de hond kon met een speciale vangstok worden gevangen. Het beest is in beslag genomen en door de dierenambulance meegenomen.

Lees ook: Agressieve hond Kerkrade in beslag genomen

Bloedbad
Door de worsteling waren verschillende auto's, muren en de straat besmeurd met bloed. Theunisse en zijn 55-jarige buurvrouw zijn dan ook niet ongeschonden uit de strijd gekomen. "Ik ben samen met mijn buurvrouw naar het ziekenhuis gebracht", zegt hij. "Zij is over haar hele lichaam gebeten. Mijn hele onderarm ligt open. Verder heeft de hond een aantal pezen verscheurd. Ik word maandag geopereerd", zegt hij.

Baasje
De heldhaftige man weet overigens dat het mogelijke baasje van de stafford ook enigszins gehavend moet zijn. "Ik heb vernomen dat hij zijn hond geslagen had, waardoor het beest dol is geworden. Toen heeft hij zijn baas aangevallen", zegt Theunisse. "Hij is vervolgens op het dak van een auto geklommen. Toen de buurvrouw kwam kijken, werd zij aangevallen. Daarna is de eigenaar gevlucht."

Het is nog onduidelijk wat er met de hond gaat gebeuren. De politie wil eerst met de eigenaar van het beest spreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen