Overslaan en naar de inhoud gaan

Held Hub krijgt veel reacties door iconische foto

Geplaatst opmaandag 2 augustus 2021 - 19:56

Het is een iconische foto: de man met opgetrokken joggingsbroek en gele sweater die zijn 101-jarige buurvrouw helpt tijdens de watersnood. Het bleek te gaan om Hub Bertram uit Valkenburg.

Zijn telefoon ontplofte, zelfs berichtjes uit Frankrijk kreeg de Valkenburger die zijn buurvrouw door het water in veiligheid bracht.

Video: L1

Nooit meegemaakt
De foto was in diverse media te zien en heeft veel losgemaakt. De hoogbejaarde dame op de foto is samen met Hub en zijn partner de langst wonende inwoonster van de straat en ze hebben een watersnood als deze nog nooit meegemaakt.

Tijdens het hoogwater opende de 101-jarige vrouw de tuindeuren om het water dat in huis was gelopen naar buiten te laten. Ze was echter niet op de hoogte van het feit dat de stand van het water buiten vele malen erger was. De vrouw viel en riep om hulp. Uiteindelijk was het buurman Hub die de bejaarde dame in huis nam.

Droge kleren
Eenmaal voorzien van droge kleren werd ook de familie van de vrouw geïnformeerd en zij kwamen hun moeder halen om elders ondergebracht te worden. Hub droeg haar zodat ze niet weer natte voeten zou krijgen. Fotograaf Patrick van Katwijk was per toeval in de straat en maakte vervolgens de sprekende foto.

Achteraf vindt Bertram het een prachtige foto, maar hij hoopt dat de vrouw snel terug naar huis kan. "De woningstichting moet zorgen dat het huis weer bewoonbaar is, want onze buurvrouw hoort gewoon in deze straat", aldus Bertram.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen