Overslaan en naar de inhoud gaan

Hekkensluiter Dordrecht al jaren gewillig slachtoffer MVV

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 9:00

Met drie nederlagen op zak had MVV Maastricht zich geen prettigere tegenstander kunnen wensen dan FC Dordrecht, dat vrijdag (20:00 uur) op bezoek komt in de Geusselt.

Tegen de Dordtenaren (zes punten, twintigste) zijn de Maastrichtenaren (twaalf punten, veertiende) de uitgesproken favoriet; niet alleen op basis van de krachtsverhoudingen in het huidige seizoen, maar ook op basis van de historische cijfers.

Negen duels ongeslagen
MVV is namelijk sinds 2013 in eigen huis ongeslagen tegen de Schapenkoppen, die in vijf van de laatste zes wedstrijden in de Geusselt geklopt werden. Een uitstekende balans dus in eigen stadion, maar ook op bezoek bij Dordrecht is MVV vaak de baas. Thuis én uit zijn de Sterrendragers inmiddels negen competitieduels ongeslagen tegen Dordt.

Clubrecord
Aan de basis van dat succes staat de doelpuntenproductie. MVV wist in de afgelopen tien confrontaties met Dordrecht immers telkens het net te vinden. Er is bovendien geen ploeg in het betaald voetbal waartegen MVV zo'n positief doelsaldo kan overleggen als Dordrecht: in 60 onderlinge duels scoorde MVV 120 keer tegenover 87 tegentreffers, wat neerkomt op een saldo van plus 33.

Kansen
Frappant is dat het afmaken van de kansen het grootste manco van MVV bleek in haar vorige duel in de Keuken Kampioen Divisie (KKD), zaterdag tegen VVV. In De Koel hielpen Mitchy Ntelo, Mart Remans en Sven Blummel meerdere 100 procent-kansen om zeep en mede daardoor ging MVV in Venlo met 2-0 onderuit. Die nederlaag is het vervolg op een 2-6 oorwassing tegen ADO Den Haag en een 3-1 verliespartij bij ADO Den Haag.

Serie beëindigd
Vorig jaar hing de Maastrichtse vlag er nog een stuk beroerder bij toen MVV in eigen stadion tegen Dordrecht moest aantreden. De rood-witten zaten toen in een deplorabele reeks van elf KKD-wedstrijden op rij zonder overwinning, toen daar op 18 december 2020 een eind aan werd gemaakt tegen Dordrecht: in het laatste duel voor de jaarwisseling won het team van toenmalig coach Darije Kalezic met 3-1. Overigens is er van de MVV-wedstrijdselectie van toen nog maar weinig over: alleen Matteo Waem, Tim Zeegers en Thomas van Bommel staan nu nog onder contract in Maastricht.

Keulen terug
Van Bommel is vrijdag echter niet van de partij, want hij is net als Lucas Kalala langdurig uit de roulatie. Ook Ermin Cavcic en Mehdi Lazaar zijn niet inzetbaar voor coach Klaas Wels, die wel blij is met de terugkeer van Mitchel Keulen in de wedstrijdselectie. De linksback uit Nijswiller stond de afgelopen vijf duels geblesseerd aan de kant, maar is nu weer inzetbaar.

Live
De wedstrijd MVV Maastricht - FC Dordrecht is vrijdag vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen