Overslaan en naar de inhoud gaan

Heineken populairst in horeca, Limburg kiest voor Brand

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 19:07

In de meeste provincies is Heineken nog altijd het populairste bier in hotels, restaurants en cafés. Alleen in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel moet de multinational het onderspit delven.

Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van Datlinq door LocalFocus.

Onbetwist de grootste
Hotels, restaurants en cafés in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel kiezen het vaakst voor een biermerk uit de eigen regio. In Overijssel is Grolsch (Enschede) het populairst, in Noord-Brabant Bavaria (Lieshout) en in Limburg is Brand (Wijlre) nog altijd onbetwist de grootste.

Kleinere merken
In onze provincie zijn opvallend genoeg in sommige gemeenten juist de minder grote biermerken in trek. Zo schenken horecatenten in Venlo en omgeving vooral Lindeboom, in Schinnen is Alfa populair en in Gulpen-Wittem wordt vooral Gulpener geschonken.

Hertog Jan
Ook Hertog Jan krijgt bijzondere aandacht in de statistieken. Het Arcense bier wordt verspreid door het hele land gedronken. In 29 Nederlandse gemeenten is Hertog Jan het best verkrijgbaar, maar de Limburgse brouwerij heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Bekijk op de kaart welk biermerk in jouw gemeente het vaakst geschonken wordt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen