Overslaan en naar de inhoud gaan

Heineken populairst in horeca, Limburg kiest voor Brand

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 19:07

In de meeste provincies is Heineken nog altijd het populairste bier in hotels, restaurants en cafés. Alleen in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel moet de multinational het onderspit delven.

Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van Datlinq door LocalFocus.

Onbetwist de grootste
Hotels, restaurants en cafés in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel kiezen het vaakst voor een biermerk uit de eigen regio. In Overijssel is Grolsch (Enschede) het populairst, in Noord-Brabant Bavaria (Lieshout) en in Limburg is Brand (Wijlre) nog altijd onbetwist de grootste.

Kleinere merken
In onze provincie zijn opvallend genoeg in sommige gemeenten juist de minder grote biermerken in trek. Zo schenken horecatenten in Venlo en omgeving vooral Lindeboom, in Schinnen is Alfa populair en in Gulpen-Wittem wordt vooral Gulpener geschonken.

Hertog Jan
Ook Hertog Jan krijgt bijzondere aandacht in de statistieken. Het Arcense bier wordt verspreid door het hele land gedronken. In 29 Nederlandse gemeenten is Hertog Jan het best verkrijgbaar, maar de Limburgse brouwerij heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Bekijk op de kaart welk biermerk in jouw gemeente het vaakst geschonken wordt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen