Overslaan en naar de inhoud gaan

Heineken populairst in horeca, Limburg kiest voor Brand

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 19:07

In de meeste provincies is Heineken nog altijd het populairste bier in hotels, restaurants en cafés. Alleen in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel moet de multinational het onderspit delven.

Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van Datlinq door LocalFocus.

Onbetwist de grootste
Hotels, restaurants en cafés in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel kiezen het vaakst voor een biermerk uit de eigen regio. In Overijssel is Grolsch (Enschede) het populairst, in Noord-Brabant Bavaria (Lieshout) en in Limburg is Brand (Wijlre) nog altijd onbetwist de grootste.

Kleinere merken
In onze provincie zijn opvallend genoeg in sommige gemeenten juist de minder grote biermerken in trek. Zo schenken horecatenten in Venlo en omgeving vooral Lindeboom, in Schinnen is Alfa populair en in Gulpen-Wittem wordt vooral Gulpener geschonken.

Hertog Jan
Ook Hertog Jan krijgt bijzondere aandacht in de statistieken. Het Arcense bier wordt verspreid door het hele land gedronken. In 29 Nederlandse gemeenten is Hertog Jan het best verkrijgbaar, maar de Limburgse brouwerij heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Bekijk op de kaart welk biermerk in jouw gemeente het vaakst geschonken wordt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen