Overslaan en naar de inhoud gaan

Heineken populairst in horeca, Limburg kiest voor Brand

Geplaatst opvrijdag 25 mei 2018 - 19:07

In de meeste provincies is Heineken nog altijd het populairste bier in hotels, restaurants en cafés. Alleen in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel moet de multinational het onderspit delven.

Dat blijkt uit een analyse van de cijfers van Datlinq door LocalFocus.

Onbetwist de grootste
Hotels, restaurants en cafés in Limburg, Noord-Brabant en Overijssel kiezen het vaakst voor een biermerk uit de eigen regio. In Overijssel is Grolsch (Enschede) het populairst, in Noord-Brabant Bavaria (Lieshout) en in Limburg is Brand (Wijlre) nog altijd onbetwist de grootste.

Kleinere merken
In onze provincie zijn opvallend genoeg in sommige gemeenten juist de minder grote biermerken in trek. Zo schenken horecatenten in Venlo en omgeving vooral Lindeboom, in Schinnen is Alfa populair en in Gulpen-Wittem wordt vooral Gulpener geschonken.

Hertog Jan
Ook Hertog Jan krijgt bijzondere aandacht in de statistieken. Het Arcense bier wordt verspreid door het hele land gedronken. In 29 Nederlandse gemeenten is Hertog Jan het best verkrijgbaar, maar de Limburgse brouwerij heeft verder niet echt binding met een specifieke regio.

Bekijk op de kaart welk biermerk in jouw gemeente het vaakst geschonken wordt.

Zondag gratis naar Groove Garden Festival in Sittard? Schrijf je in voor Limburgs nieuws en maak kans op twee kaarten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen