Overslaan en naar de inhoud gaan

Heiligdomsvaart Susteren verzet naar 2022

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 16:33

De Heiligdomsvaart in Susteren zal in augustus volgend jaar niet doorgaan. Het evenement is door de coronacrisis met een jaar uitgesteld.

De nieuwe datum van het evenement, dat eens in de zeven jaar plaatsvindt, is nu 26 augustus tot 11 september 2022.

Eerste keer ooit uitgesteld
Het is niet de eerste keer sinds de eerste Heiligdomsvaart in 1888 begon, dat het evenement wordt uitgesteld. In de jaren 70 moest het evenement al eens verplaatst worden door de verbouwing van de basiliek in Susteren. Ook is het een keer eerder volledig afgelast tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Openluchtspel
Hoewel het nog ongeveer een jaar duurt voordat de Heiligdomsvaart georganiseerd zou worden, heeft het bestuur nu al moeten besluiten tot verplaatsing. "Volgende maand zou er al begonnen worden met de voorbereidingen voor het openluchtspel en niet lang daarna moet er al gerepeteerd worden", legt voorzitter Harry Lempens uit. "Door de onzekerheden rond het coronavirus hebben we besloten dit nu al uit te stellen."

30.000 bezoekers
De gezondheid van de deelnemers en het publiek is voor Limpens de belangrijkste afweging geweest: "We willen geen massa-spektakel als het virus nog rondwaart." De Heiligdomsvaart in Susteren trekt gemiddeld 30.000 bezoekers.

Niks gehuurd
Financieel lijkt de klap mee te vallen voor de organisatie. "We werken met een budget van 1,5 ton, maar omdat we nu al besloten hebben uit te stellen, hebben we nog geen kosten gemaakt voor de huur van bijvoorbeeld tribunes", legt woordvoerder Peter Eberson uit.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen