Overslaan en naar de inhoud gaan

Heiligdomsvaart Susteren verzet naar 2022

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 16:33

De Heiligdomsvaart in Susteren zal in augustus volgend jaar niet doorgaan. Het evenement is door de coronacrisis met een jaar uitgesteld.

De nieuwe datum van het evenement, dat eens in de zeven jaar plaatsvindt, is nu 26 augustus tot 11 september 2022.

Eerste keer ooit uitgesteld
Het is niet de eerste keer sinds de eerste Heiligdomsvaart in 1888 begon, dat het evenement wordt uitgesteld. In de jaren 70 moest het evenement al eens verplaatst worden door de verbouwing van de basiliek in Susteren. Ook is het een keer eerder volledig afgelast tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Openluchtspel
Hoewel het nog ongeveer een jaar duurt voordat de Heiligdomsvaart georganiseerd zou worden, heeft het bestuur nu al moeten besluiten tot verplaatsing. "Volgende maand zou er al begonnen worden met de voorbereidingen voor het openluchtspel en niet lang daarna moet er al gerepeteerd worden", legt voorzitter Harry Lempens uit. "Door de onzekerheden rond het coronavirus hebben we besloten dit nu al uit te stellen."

30.000 bezoekers
De gezondheid van de deelnemers en het publiek is voor Limpens de belangrijkste afweging geweest: "We willen geen massa-spektakel als het virus nog rondwaart." De Heiligdomsvaart in Susteren trekt gemiddeld 30.000 bezoekers.

Niks gehuurd
Financieel lijkt de klap mee te vallen voor de organisatie. "We werken met een budget van 1,5 ton, maar omdat we nu al besloten hebben uit te stellen, hebben we nog geen kosten gemaakt voor de huur van bijvoorbeeld tribunes", legt woordvoerder Peter Eberson uit.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen