Conny Beenders foto (1 juli 2020)

Raadslid Weert nam contant COA-geld aan voor Irakese familie

Fractievoorzitter Conny Beenders van De Ultieme Samenwerking Weert (DUS Weert) heeft bij herhaling contant geld aangenomen uit de COA-gelden van de gemeente. De COA-gelden krijgt de gemeente omdat zij een asielzoekerscentrum huisvest.

stock wegwerkzaamheden donker werkzaamheden A2 A76 A79 A73 A67
Groot onderhoud A79 begint in november

Het bedrijf Heijmans gaat het groot onderhoud uitvoeren aan de A79 tussen Maastricht en Heerlen. Ook komt er een aantal aanpassingen aan de rijksweg van in totaal 17 kilometer.

Jos Heijmans (3 juni 2020)
Hoogleraar: 'Kwestie Weert is serieus integriteitsprobleem'

De affaire rond burgemeester Jos Heijmans in Weert is een serieus integriteitsprobleem. Dat zegt hoogleraar staats- en bestuursrecht Raymond Schlössels in De Stemming op L1 radio.

jos heijmans weert (17 jan 2020)
'Raad en college zegden vertrouwen in Heijmans op'

Zowel het college in Weert als bijna alle fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad hebben woensdag het vertrouwen in burgemeester Jos Heijmans opgezegd. PvdA-fractievoorzitter Fanida Kadra heeft het vertrouwen niet in hem opgezegd.

ANP-349122644
'Burgemeester Weert in de fout met subsidies'

Burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft gemeentelijke subsidie gegeven aan een stichting waarvan hij zelf de voorzitter is. Daarmee zou hij de gemeentelijke gedragscode overtreden hebben.

stock wegwerkzaamheden
Weg nog niet vrij voor bundeling asfaltcentrales

Bouwondernemingen BAM en Heijmans mogen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hun asfaltcentrales nog niet samenvoegen.

ANP
Honderden nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's

Een combinatie van energiebedrijf Nuon en bouwer Heijmans gaat in Limburg 240 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische auto’s aanleggen.

Ongewilde woningen in park Panningen al verhuurd

De tien Heijmans One-woningen die tot ongenoegen van omwonenden in het Ringovenpark in Panningen zijn neergezet, zijn volgens een woordvoerder van Wonen Limburg al allemaal verhuurd.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten