Overslaan en naar de inhoud gaan

Heideroosjes: 'Nog geen telefoontje voor 50ste Pinkpop gehad'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 19:30

Punkrockband Heideroosjes, die volgend jaar het dertigjarig jubileum viert, is nog niet gevraagd voor de 50ste editie van Pinkpop.

Dat zegt frontman Marco Roelofs in Pop in Limburg, de nieuwe podcast van L1.

Jubileum
De punkrockers uit Horst hebben zeven jaar geleden hun gitaren aan de wilgen gehangen. Maar omdat ze volgend jaar op de kop af dertig jaar bestaan, komt het gezelschap weer samen. Roelofs en consorten zouden de jubileumeditie van Pinkpop graag opluisteren met een optreden.

Lees ook: Jera on Air strikt Heideroosjes voor jubileumconcert

Frustratie
De band is onlosmakelijk verbonden met het festival van Jan Smeets. Heideroosjes brak in 1995 door na een optreden op Rockin' Kolonia, een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden. Toch werden de punkrockers bij de vorige jubileumeditie van Pinkpop niet geboekt. "In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat hij moest zorgen dat wij daar speelden", zegt Roelofs. "Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest."

Nog geen telefoontje gehad
Roelofs heeft nog geen telefoontje van Pinkpop gehad. "Ik zou graag op de jubileumeditie van Pinkpop willen spelen, maar we hebben nog niks gehoord. Dat maakt niet uit. We gaan gewoon lekker op plekken spelen waar ze me willen hebben", zegt de frontman.

Podcast
Op de website van L1 verschijnt vanaf nu elke twee maanden de podcast Pop In Limburg. Dit is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. De eerste podcast is hier te beluisteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen