Overslaan en naar de inhoud gaan

Heideroosjes: 'Nog geen telefoontje voor 50ste Pinkpop gehad'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 19:30

Punkrockband Heideroosjes, die volgend jaar het dertigjarig jubileum viert, is nog niet gevraagd voor de 50ste editie van Pinkpop.

Dat zegt frontman Marco Roelofs in Pop in Limburg, de nieuwe podcast van L1.

Jubileum
De punkrockers uit Horst hebben zeven jaar geleden hun gitaren aan de wilgen gehangen. Maar omdat ze volgend jaar op de kop af dertig jaar bestaan, komt het gezelschap weer samen. Roelofs en consorten zouden de jubileumeditie van Pinkpop graag opluisteren met een optreden.

Lees ook: Jera on Air strikt Heideroosjes voor jubileumconcert

Frustratie
De band is onlosmakelijk verbonden met het festival van Jan Smeets. Heideroosjes brak in 1995 door na een optreden op Rockin' Kolonia, een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden. Toch werden de punkrockers bij de vorige jubileumeditie van Pinkpop niet geboekt. "In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat hij moest zorgen dat wij daar speelden", zegt Roelofs. "Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest."

Nog geen telefoontje gehad
Roelofs heeft nog geen telefoontje van Pinkpop gehad. "Ik zou graag op de jubileumeditie van Pinkpop willen spelen, maar we hebben nog niks gehoord. Dat maakt niet uit. We gaan gewoon lekker op plekken spelen waar ze me willen hebben", zegt de frontman.

Podcast
Op de website van L1 verschijnt vanaf nu elke twee maanden de podcast Pop In Limburg. Dit is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. De eerste podcast is hier te beluisteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen