Overslaan en naar de inhoud gaan

Heideroosjes: 'Nog geen telefoontje voor 50ste Pinkpop gehad'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 19:30

Punkrockband Heideroosjes, die volgend jaar het dertigjarig jubileum viert, is nog niet gevraagd voor de 50ste editie van Pinkpop.

Dat zegt frontman Marco Roelofs in Pop in Limburg, de nieuwe podcast van L1.

Jubileum
De punkrockers uit Horst hebben zeven jaar geleden hun gitaren aan de wilgen gehangen. Maar omdat ze volgend jaar op de kop af dertig jaar bestaan, komt het gezelschap weer samen. Roelofs en consorten zouden de jubileumeditie van Pinkpop graag opluisteren met een optreden.

Lees ook: Jera on Air strikt Heideroosjes voor jubileumconcert

Frustratie
De band is onlosmakelijk verbonden met het festival van Jan Smeets. Heideroosjes brak in 1995 door na een optreden op Rockin' Kolonia, een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden. Toch werden de punkrockers bij de vorige jubileumeditie van Pinkpop niet geboekt. "In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat hij moest zorgen dat wij daar speelden", zegt Roelofs. "Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest."

Nog geen telefoontje gehad
Roelofs heeft nog geen telefoontje van Pinkpop gehad. "Ik zou graag op de jubileumeditie van Pinkpop willen spelen, maar we hebben nog niks gehoord. Dat maakt niet uit. We gaan gewoon lekker op plekken spelen waar ze me willen hebben", zegt de frontman.

Podcast
Op de website van L1 verschijnt vanaf nu elke twee maanden de podcast Pop In Limburg. Dit is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. De eerste podcast is hier te beluisteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen