Overslaan en naar de inhoud gaan

Heideroosjes: 'Nog geen telefoontje voor 50ste Pinkpop gehad'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 19:30

Punkrockband Heideroosjes, die volgend jaar het dertigjarig jubileum viert, is nog niet gevraagd voor de 50ste editie van Pinkpop.

Dat zegt frontman Marco Roelofs in Pop in Limburg, de nieuwe podcast van L1.

Jubileum
De punkrockers uit Horst hebben zeven jaar geleden hun gitaren aan de wilgen gehangen. Maar omdat ze volgend jaar op de kop af dertig jaar bestaan, komt het gezelschap weer samen. Roelofs en consorten zouden de jubileumeditie van Pinkpop graag opluisteren met een optreden.

Lees ook: Jera on Air strikt Heideroosjes voor jubileumconcert

Frustratie
De band is onlosmakelijk verbonden met het festival van Jan Smeets. Heideroosjes brak in 1995 door na een optreden op Rockin' Kolonia, een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden. Toch werden de punkrockers bij de vorige jubileumeditie van Pinkpop niet geboekt. "In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat hij moest zorgen dat wij daar speelden", zegt Roelofs. "Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest."

Nog geen telefoontje gehad
Roelofs heeft nog geen telefoontje van Pinkpop gehad. "Ik zou graag op de jubileumeditie van Pinkpop willen spelen, maar we hebben nog niks gehoord. Dat maakt niet uit. We gaan gewoon lekker op plekken spelen waar ze me willen hebben", zegt de frontman.

Podcast
Op de website van L1 verschijnt vanaf nu elke twee maanden de podcast Pop In Limburg. Dit is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. De eerste podcast is hier te beluisteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen