Overslaan en naar de inhoud gaan

Heideroosjes: 'Nog geen telefoontje voor 50ste Pinkpop gehad'

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 19:30

Punkrockband Heideroosjes, die volgend jaar het dertigjarig jubileum viert, is nog niet gevraagd voor de 50ste editie van Pinkpop.

Dat zegt frontman Marco Roelofs in Pop in Limburg, de nieuwe podcast van L1.

Jubileum
De punkrockers uit Horst hebben zeven jaar geleden hun gitaren aan de wilgen gehangen. Maar omdat ze volgend jaar op de kop af dertig jaar bestaan, komt het gezelschap weer samen. Roelofs en consorten zouden de jubileumeditie van Pinkpop graag opluisteren met een optreden.

Lees ook: Jera on Air strikt Heideroosjes voor jubileumconcert

Frustratie
De band is onlosmakelijk verbonden met het festival van Jan Smeets. Heideroosjes brak in 1995 door na een optreden op Rockin' Kolonia, een soort pre-party op zondag toen Pinkpop alleen nog maar op Pinkstermaandag werd gehouden. Toch werden de punkrockers bij de vorige jubileumeditie van Pinkpop niet geboekt. "In 2009 bestond Pinkpop 40 jaar en de Heideroosjes 20 jaar. Ik heb onze boeker toen het leven zuur gemaakt, dat hij moest zorgen dat wij daar speelden", zegt Roelofs. "Dat is toen om welke reden dan ook niet gelukt en daar ben ik heel gefrustreerd over geweest."

Nog geen telefoontje gehad
Roelofs heeft nog geen telefoontje van Pinkpop gehad. "Ik zou graag op de jubileumeditie van Pinkpop willen spelen, maar we hebben nog niks gehoord. Dat maakt niet uit. We gaan gewoon lekker op plekken spelen waar ze me willen hebben", zegt de frontman.

Podcast
Op de website van L1 verschijnt vanaf nu elke twee maanden de podcast Pop In Limburg. Dit is een productie van L1 in samenwerking met Stichting Popmuziek Limburg. In de podcast gaat presentator Tim Op het Broek dieper in op de ontwikkeling van de popmuziek in onze provincie. De eerste podcast is hier te beluisteren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen