Overslaan en naar de inhoud gaan

Heibloem: Geen media bij DNA-onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 10:21

Burgemeester Verhoeven van de gemeente Leudal maakt in een statement duidelijk dat media-aandacht in Heibloem tijdens het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen niet op prijs wordt gesteld.

Volgens de burgervader zorgt media-aandacht ervoor dat inwoners van Heibloem niet deel willen nemen aan het grootste DNA-verwantschapsonderzoek in Nederland ooit. Zij zouden aangegeven hebben in de luwte te willen meewerken.

Onderzoek
Het onderzoek start op 24 februari in een gebied rondom de Brunssummerheide en in Heibloem, de toenmalige woonplaats van Nicky. Dat gebeurt daar in gemeenschapshuis de Klokkestoel. De jongen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp en werd een dag later dood gevonden.

Lees ook: DNA-onderzoek Verstappen: vier afnamelocaties in Landgraaf

Rust
"Als burgervader van Leudal, van Heibloem, hoop ook ík op antwoorden. Antwoorden die de nabestaanden én onze inwoners van Heibloem duidelijkheid en rust zullen bieden", schrijft Verhoeven. Hij ziet het grootschalige onderzoek als een unieke kans om antwoorden te vinden en een einde te maken aan de lange periode van onwetendheid.

Moreel appel
Journalistenvakbond NVJ vindt het goed dat de burgemeester ervoor kiest een moreel appel te doen op de media en geen verbod in te stellen. "Je ziet soms dat gemeenten een verbod uitspreken, maar dat vind ik ongelukkig", zegt secretaris Thomas Bruning. "Hij wil zijn inschatting overbrengen aan de media. Daar kun je verschillend over denken, maar voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat de keuze moet blijven aan de media."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen