Overslaan en naar de inhoud gaan

Heibloem: Geen media bij DNA-onderzoek Nicky Verstappen

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 10:21

Burgemeester Verhoeven van de gemeente Leudal maakt in een statement duidelijk dat media-aandacht in Heibloem tijdens het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak Nicky Verstappen niet op prijs wordt gesteld.

Volgens de burgervader zorgt media-aandacht ervoor dat inwoners van Heibloem niet deel willen nemen aan het grootste DNA-verwantschapsonderzoek in Nederland ooit. Zij zouden aangegeven hebben in de luwte te willen meewerken.

Onderzoek
Het onderzoek start op 24 februari in een gebied rondom de Brunssummerheide en in Heibloem, de toenmalige woonplaats van Nicky. Dat gebeurt daar in gemeenschapshuis de Klokkestoel. De jongen verdween in 1998 tijdens een zomerkamp en werd een dag later dood gevonden.

Lees ook: DNA-onderzoek Verstappen: vier afnamelocaties in Landgraaf

Rust
"Als burgervader van Leudal, van Heibloem, hoop ook ík op antwoorden. Antwoorden die de nabestaanden én onze inwoners van Heibloem duidelijkheid en rust zullen bieden", schrijft Verhoeven. Hij ziet het grootschalige onderzoek als een unieke kans om antwoorden te vinden en een einde te maken aan de lange periode van onwetendheid.

Moreel appel
Journalistenvakbond NVJ vindt het goed dat de burgemeester ervoor kiest een moreel appel te doen op de media en geen verbod in te stellen. "Je ziet soms dat gemeenten een verbod uitspreken, maar dat vind ik ongelukkig", zegt secretaris Thomas Bruning. "Hij wil zijn inschatting overbrengen aan de media. Daar kun je verschillend over denken, maar voor ons is het belangrijkste uitgangspunt dat de keuze moet blijven aan de media."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen