Overslaan en naar de inhoud gaan

Heibel binnen PvdA Maastricht kost fractie zetel

Geplaatst opzondag 1 oktober 2017 - 21:57

Het aantal zetels van de PvdA in de gemeenteraad van Maastricht slinkt van vijf naar vier, omdat de fractie niet wil dat Marianne den Broeder namens de PvdA zitting neemt in de raad.

Den Broeder is op papier de opvolger van voormalig fractievoorzitter Frans Bastiaens die ermee is gestopt.

Royement
Maar omdat zij 'is verwikkeld in een procedure met de gemeente Maastricht' wil de Maastrichtse PvdA niet dat Den Broeder het woord voert namens de fractie.
Den Broeder, die achtste stond op de kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, heeft besloten toch de zetel in te nemen. De Maastrichtse PvdA heeft haar naar aanleiding daarvan voorgedragen voor royement bij het landelijk bestuur van de partij.

Om de hete brei
Fractievoorzitter Anita van Ham wil niet zeggen waar de procedure precies over gaat en wat het onoverkomelijke bezwaar is. "W
e zijn niet over een nacht ijs gegaan. Dit besluit is niet van vandaag op morgen genomen," aldus Van Ham. Zij stelt dat geprobeerd is er samen met Den Broeder uit te komen, maar dat dat niet is gelukt.

Ervaring
Marianne den Broeder is al vele jaren actief binnen de PvdA in Maastricht. Ze zat ook in het algemeen bestuur van het voormalige waterschap Roer en Overmaas namens de progressieve fractie Water Natuurlijk.
Ook is zij actief in het actiecomité dat geen vrachtverkeer meer op de Tongerseweg wil om de veiligheid te vergroten. Die weg is een verbindingsweg van Maastricht met België. In het dagelijks leven is Den Broeder sinds 2013 zelfstandig ondernemer op het gebied van openbaarheid van bestuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen