Overslaan en naar de inhoud gaan

Heibel binnen bestuur ouderenzorg Vivantes

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 7:05

Joris de Jong, sinds juni 2016 interim-bestuurder bij Vivantes Ouderenzorg, is per direct opgestapt.

De Jong werd gezien als de man die na jaren van slecht bestuur, financiële problemen en verschralende zorg, de organisatie weer richting een gezonde toekomst moest loodsen. Volgens Vivantes heeft De Jong zelf om zijn vertrek gevraagd, een reden wil men niet noemen.

Ruzie
De Jong zou de afgelopen weken overhoop hebben gelegen met de overgebleven toezichthouders. De overige leden van de Raad van Toezicht waren rond de kerst afgetreden, nadat de cliëntenraad en or hun vertrouwen in de raad van toezicht opzegden. Ook de twee overgebleven toezichthouders kregen onlangs van de ondernemingsraad het verzoek om af te treden, om plaats te maken voor interim-toezichthouders.

Opvolger
De Jong wordt opgevolgd door Erik Sloot, een interimmanager uit Almere. Hij was tussen 2001 en 2006 bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis waar hij na ruzie met de medische staf moest vertrekken. Wel kreeg hij een afkoopsom van drie ton mee.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Topman Vivantes trekt zich terug na ophef over benoeming
Inspectie kritisch over zorg bij Bloemenhof in Geleen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen