Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heibel binnen bestuur ouderenzorg Vivantes

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 7:05

Joris de Jong, sinds juni 2016 interim-bestuurder bij Vivantes Ouderenzorg, is per direct opgestapt.

De Jong werd gezien als de man die na jaren van slecht bestuur, financiële problemen en verschralende zorg, de organisatie weer richting een gezonde toekomst moest loodsen. Volgens Vivantes heeft De Jong zelf om zijn vertrek gevraagd, een reden wil men niet noemen.

Ruzie
De Jong zou de afgelopen weken overhoop hebben gelegen met de overgebleven toezichthouders. De overige leden van de Raad van Toezicht waren rond de kerst afgetreden, nadat de cliëntenraad en or hun vertrouwen in de raad van toezicht opzegden. Ook de twee overgebleven toezichthouders kregen onlangs van de ondernemingsraad het verzoek om af te treden, om plaats te maken voor interim-toezichthouders.

Opvolger
De Jong wordt opgevolgd door Erik Sloot, een interimmanager uit Almere. Hij was tussen 2001 en 2006 bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis waar hij na ruzie met de medische staf moest vertrekken. Wel kreeg hij een afkoopsom van drie ton mee.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Topman Vivantes trekt zich terug na ophef over benoeming
Inspectie kritisch over zorg bij Bloemenhof in Geleen
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen