Overslaan en naar de inhoud gaan

Heibel binnen bestuur ouderenzorg Vivantes

Geplaatst opdinsdag 31 januari 2017 - 7:05

Joris de Jong, sinds juni 2016 interim-bestuurder bij Vivantes Ouderenzorg, is per direct opgestapt.

De Jong werd gezien als de man die na jaren van slecht bestuur, financiële problemen en verschralende zorg, de organisatie weer richting een gezonde toekomst moest loodsen. Volgens Vivantes heeft De Jong zelf om zijn vertrek gevraagd, een reden wil men niet noemen.

Ruzie
De Jong zou de afgelopen weken overhoop hebben gelegen met de overgebleven toezichthouders. De overige leden van de Raad van Toezicht waren rond de kerst afgetreden, nadat de cliëntenraad en or hun vertrouwen in de raad van toezicht opzegden. Ook de twee overgebleven toezichthouders kregen onlangs van de ondernemingsraad het verzoek om af te treden, om plaats te maken voor interim-toezichthouders.

Opvolger
De Jong wordt opgevolgd door Erik Sloot, een interimmanager uit Almere. Hij was tussen 2001 en 2006 bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis waar hij na ruzie met de medische staf moest vertrekken. Wel kreeg hij een afkoopsom van drie ton mee.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gezondheidszorg, Ouderen
Zorginstelling Vivantes stopt met zorg in wijken
'Problemen bij verzorgingstehuis Bloemenhof opgelost'
Topman Vivantes trekt zich terug na ophef over benoeming
Inspectie kritisch over zorg bij Bloemenhof in Geleen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen