Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlijk avondje voor Roda JC in Oss

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:25

Dat het vrijdagavond zo makkelijk zou gaan tegen nummer 4 Top Oss had niemand in het Roda-kamp verwacht. Door de 0-5 zege staat Roda JC voor even bovenaan in de tweede periode.

Mario Engels nestelde zich met twee goals aan de kop van het topscorersklassement.

Het liep als een spoor
Roda denderde met de grootste overwinning van het seizoen over Top Oss heen. Al na zeven minuten lag de bal, na een vrije trap van Mario Engels, achter Top Oss-keeper Nick Olij. Trainer Robert Molenaar was blij verrast, want op voorhand was Top Oss een pittige tegenstander: "Eigenlijk liep het als een spoor en dat hebben we nog niet zo heel vaak meegemaakt. "Twee weken gelden liep Roda tegen een domper aan in De Geusselt. De ploeg die met 2-0 van MVV verloor doet er alles aan om de zaak weer op de rails te krijgen volgens Molenaar: "We zijn tevreden met hoe het op dit moment loopt. We zijn de nederlaag tegen MVV bijna vergeten."

L1

Prima avond
Door goed positiespel kwam Top Oss niet in de wedstrijd. De Osse ploeg werd in de omschakeling steeds makkelijk uitgespeeld. Gyliano van Velzen mocht er 0-2 van maken: "Het was een mooie aanval. Een goede combinatie tussen Dijkhuizen en Engels en ik rond die aanval fantastisch af." Ook voor Nicky Souren was het een heerlijk avondje in Oss. De Rotterdamse middenvelder van Roda schoot in de extra tijd van de eerste helft zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal binnen: "Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten. Ik denk dat we de kansen die we hebben gekregen allemaal hebben benut. Dus was het een prima avond voor ons."

Tweede periode pakken
Het kan dus raar lopen in de Keuken Kampioen Divisie. Door de thuiszege afgelopen week tegen Telstar en de uitzege in Oss doet Roda JC ineens weer mee in de strijd om de tweede periode. De boost zorgde bij Van velzen voor euforie: "We hebben met 5-0 gewonnen en dat is gewoon fantastisch en goed." Het zelfvertrouwen neemt weer gezonde vormen aan volgens de Volendamse coach van Roda: "De dynamiek in de groep is op dit moment uitstekend." Het besef leeft ook bij Souren dat, met nog vier wedstrijden voor de boeg, de tweede periode tot de mogelijkheden behoort. "We gaan er in ieder geval alles aan doen om de tweede periode te pakken." In Oss was ook 'Super' Mario Engels met twee doelpunten weer een goudhaantje waar Roda de komende vier duels wederom van hoopt te profiteren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen