Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlijk avondje voor Roda JC in Oss

Geplaatst opzaterdag 1 december 2018 - 14:25

Dat het vrijdagavond zo makkelijk zou gaan tegen nummer 4 Top Oss had niemand in het Roda-kamp verwacht. Door de 0-5 zege staat Roda JC voor even bovenaan in de tweede periode.

Mario Engels nestelde zich met twee goals aan de kop van het topscorersklassement.

Het liep als een spoor
Roda denderde met de grootste overwinning van het seizoen over Top Oss heen. Al na zeven minuten lag de bal, na een vrije trap van Mario Engels, achter Top Oss-keeper Nick Olij. Trainer Robert Molenaar was blij verrast, want op voorhand was Top Oss een pittige tegenstander: "Eigenlijk liep het als een spoor en dat hebben we nog niet zo heel vaak meegemaakt. "Twee weken gelden liep Roda tegen een domper aan in De Geusselt. De ploeg die met 2-0 van MVV verloor doet er alles aan om de zaak weer op de rails te krijgen volgens Molenaar: "We zijn tevreden met hoe het op dit moment loopt. We zijn de nederlaag tegen MVV bijna vergeten."

L1

Prima avond
Door goed positiespel kwam Top Oss niet in de wedstrijd. De Osse ploeg werd in de omschakeling steeds makkelijk uitgespeeld. Gyliano van Velzen mocht er 0-2 van maken: "Het was een mooie aanval. Een goede combinatie tussen Dijkhuizen en Engels en ik rond die aanval fantastisch af." Ook voor Nicky Souren was het een heerlijk avondje in Oss. De Rotterdamse middenvelder van Roda schoot in de extra tijd van de eerste helft zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal binnen: "Dit is een avond die ik niet snel ga vergeten. Ik denk dat we de kansen die we hebben gekregen allemaal hebben benut. Dus was het een prima avond voor ons."

Tweede periode pakken
Het kan dus raar lopen in de Keuken Kampioen Divisie. Door de thuiszege afgelopen week tegen Telstar en de uitzege in Oss doet Roda JC ineens weer mee in de strijd om de tweede periode. De boost zorgde bij Van velzen voor euforie: "We hebben met 5-0 gewonnen en dat is gewoon fantastisch en goed." Het zelfvertrouwen neemt weer gezonde vormen aan volgens de Volendamse coach van Roda: "De dynamiek in de groep is op dit moment uitstekend." Het besef leeft ook bij Souren dat, met nog vier wedstrijden voor de boeg, de tweede periode tot de mogelijkheden behoort. "We gaan er in ieder geval alles aan doen om de tweede periode te pakken." In Oss was ook 'Super' Mario Engels met twee doelpunten weer een goudhaantje waar Roda de komende vier duels wederom van hoopt te profiteren.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen