Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense witwasser bijna drie jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 7:37

Een 53-jarige man uit Heerlen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden voor het witwassen van bitcoins.

Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. Die straf valt twee maanden lager uit dan de drie jaar celstraf die het openbaar ministerie tegen de Heerlenaar had geëist.

3,5 miljoen euro
De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de Heerlenaar in ruim twee jaar tijd, vanaf 18 december 2014, iets meer dan 3,5 miljoen euro heeft witgewassen. Dat heeft hij gedaan door onder meer uit drugshandel verkregen bitcoins om te zetten in contant en giraal geld. Hijzelf heeft daar ongeveer honderdduizend euro aan verdiend.

Lees ook: Drie jaar cel geëist voor illegaal wisselen bitcoins

Verbeurd
Een deel van de witgewassen miljoenen heeft de Heerlenaar gebruikt voor de aankoop van drie appartementen. Die zijn verbeurd verklaard, waardoor ze niet meer eigendom zijn van de Heerlense witwasser, maar van de staat. Een geldbedrag van ruim 26.000 euro is eveneens verbeurd verklaard.

Vrijspraak
Zijn 61-jarige partner is vrijgesproken. De rechtbank oordeelt dat de vrouw niet wist dat het geld afkomstig was uit strafbare delicten waaronder drugshandel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen