Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense witwasser bijna drie jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 7:37

Een 53-jarige man uit Heerlen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden voor het witwassen van bitcoins.

Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. Die straf valt twee maanden lager uit dan de drie jaar celstraf die het openbaar ministerie tegen de Heerlenaar had geëist.

3,5 miljoen euro
De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de Heerlenaar in ruim twee jaar tijd, vanaf 18 december 2014, iets meer dan 3,5 miljoen euro heeft witgewassen. Dat heeft hij gedaan door onder meer uit drugshandel verkregen bitcoins om te zetten in contant en giraal geld. Hijzelf heeft daar ongeveer honderdduizend euro aan verdiend.

Lees ook: Drie jaar cel geëist voor illegaal wisselen bitcoins

Verbeurd
Een deel van de witgewassen miljoenen heeft de Heerlenaar gebruikt voor de aankoop van drie appartementen. Die zijn verbeurd verklaard, waardoor ze niet meer eigendom zijn van de Heerlense witwasser, maar van de staat. Een geldbedrag van ruim 26.000 euro is eveneens verbeurd verklaard.

Vrijspraak
Zijn 61-jarige partner is vrijgesproken. De rechtbank oordeelt dat de vrouw niet wist dat het geld afkomstig was uit strafbare delicten waaronder drugshandel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen