Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense witwasser bijna drie jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 7:37

Een 53-jarige man uit Heerlen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden voor het witwassen van bitcoins.

Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. Die straf valt twee maanden lager uit dan de drie jaar celstraf die het openbaar ministerie tegen de Heerlenaar had geëist.

3,5 miljoen euro
De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de Heerlenaar in ruim twee jaar tijd, vanaf 18 december 2014, iets meer dan 3,5 miljoen euro heeft witgewassen. Dat heeft hij gedaan door onder meer uit drugshandel verkregen bitcoins om te zetten in contant en giraal geld. Hijzelf heeft daar ongeveer honderdduizend euro aan verdiend.

Lees ook: Drie jaar cel geëist voor illegaal wisselen bitcoins

Verbeurd
Een deel van de witgewassen miljoenen heeft de Heerlenaar gebruikt voor de aankoop van drie appartementen. Die zijn verbeurd verklaard, waardoor ze niet meer eigendom zijn van de Heerlense witwasser, maar van de staat. Een geldbedrag van ruim 26.000 euro is eveneens verbeurd verklaard.

Vrijspraak
Zijn 61-jarige partner is vrijgesproken. De rechtbank oordeelt dat de vrouw niet wist dat het geld afkomstig was uit strafbare delicten waaronder drugshandel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen