Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense witwasser bijna drie jaar de cel in

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 7:37

Een 53-jarige man uit Heerlen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 34 maanden voor het witwassen van bitcoins.

Dat bepaalde de rechtbank dinsdag. Die straf valt twee maanden lager uit dan de drie jaar celstraf die het openbaar ministerie tegen de Heerlenaar had geëist.

3,5 miljoen euro
De rechtbank in Zwolle acht bewezen dat de Heerlenaar in ruim twee jaar tijd, vanaf 18 december 2014, iets meer dan 3,5 miljoen euro heeft witgewassen. Dat heeft hij gedaan door onder meer uit drugshandel verkregen bitcoins om te zetten in contant en giraal geld. Hijzelf heeft daar ongeveer honderdduizend euro aan verdiend.

Lees ook: Drie jaar cel geëist voor illegaal wisselen bitcoins

Verbeurd
Een deel van de witgewassen miljoenen heeft de Heerlenaar gebruikt voor de aankoop van drie appartementen. Die zijn verbeurd verklaard, waardoor ze niet meer eigendom zijn van de Heerlense witwasser, maar van de staat. Een geldbedrag van ruim 26.000 euro is eveneens verbeurd verklaard.

Vrijspraak
Zijn 61-jarige partner is vrijgesproken. De rechtbank oordeelt dat de vrouw niet wist dat het geld afkomstig was uit strafbare delicten waaronder drugshandel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen