Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense wethouder uit kritiek op IBA Parkstad

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 5:59

Experts van IBA Parkstad, het meerjarenprogramma om de regio rond Heerlen een flinke impuls te geven, luisteren niet goed naar de wensen van de bewoners en het bedrijfsleven.

Dat zegt de Heerlense SP-wethouder Peter van Zutphen.

Startsein
Samen met zijn partijgenoot, gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, gaf Van Zutphen in Heerlen het startsein voor het Stadslab Heerlen. Dat is een platform waarin iedereen kan meepraten over de toekomst van Heerlen.

Oproep ideeën
IBA is acht jaar geleden begonnen en wordt betaald door de Provincie Limburg en de acht Parkstadgemeenten waaronder Heerlen. Bij de start deed IBA een algemene oproep om met ideeën te komen hoe de voormalige Oostelijke Mijnstreek een boost gegeven kan worden. Het project duurt tot 2020.

Lees ook: Europees geld voor sloop en recycling Kerkraadse flats

Niet afwachten
Toch is het volgens de Heerlense wethouder goed om het einde van IBA niet af te wachten en nu met Stadslab te beginnen. "IBA levert een grote bijdrage aan de stadsontwikkeling van Heerlen", aldus van Zutphen. "Maar het is belangrijk dat bij toekomstige initiatieven bedrijfsleven en bewoners worden betrokken."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen