Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense vrouwen beklimmen Kilimanjaro voor goed doel

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 6:16

Rachelle van den Brink stapt woensdagmorgen op het vliegtuig naar Tanzania om vrijdag aan de beklimming van de Kilimanjaro te beginnen.

Zij doet dat voor War Child, net als plaatsgenote Gwen Suntjens, die een week later aan de Kili-Challenge begint.

Zes keer zeven
Donderdag treffen Van den Brink en de andere deelnemers de laatste voorbereidingen voor de tocht. Elke dag zijn zij zo’n zes uur onderweg om na zeven dagen het einddoel, de top van de Kilimanjaro te bereiken.

Inca
De 28-jarige Rachelle werkt in de ambulante ondersteuning bij de GGZ na een carrière van enkele jaren als militair. Vorig jaar nam zij in Peru aan een Inca-trail deel en daar werd ook het plan geboren om de kilimanjaro te beklimmen. De reis in combinatie met het leveren van een bijdrage aan een goed doel trok haar over de streep.

Best pittig
Van den Brink heeft dankzij donaties van familie, vrienden, kennissen en enkele bedrijven en met allerlei acties zo’n 3.000 euro weten in te zamelen voor War Child en heeft zich goed voorbereid op de tocht, die 'best pittig' zal zijn, zo laat ze L1 weten.

Zanzibar
Na de beklimming van de Kilimanjaro gaat de
Heerlense nog enkele dagen naar Zanzibar om bij te komen en even te ontspannen voordat zij haar werkzaamheden in de zorg weer oppakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen