Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlense vrouwen beklimmen Kilimanjaro voor goed doel

Geplaatst opwoensdag 16 januari 2019 - 6:16

Rachelle van den Brink stapt woensdagmorgen op het vliegtuig naar Tanzania om vrijdag aan de beklimming van de Kilimanjaro te beginnen.

Zij doet dat voor War Child, net als plaatsgenote Gwen Suntjens, die een week later aan de Kili-Challenge begint.

Zes keer zeven
Donderdag treffen Van den Brink en de andere deelnemers de laatste voorbereidingen voor de tocht. Elke dag zijn zij zo’n zes uur onderweg om na zeven dagen het einddoel, de top van de Kilimanjaro te bereiken.

Inca
De 28-jarige Rachelle werkt in de ambulante ondersteuning bij de GGZ na een carrière van enkele jaren als militair. Vorig jaar nam zij in Peru aan een Inca-trail deel en daar werd ook het plan geboren om de kilimanjaro te beklimmen. De reis in combinatie met het leveren van een bijdrage aan een goed doel trok haar over de streep.

Best pittig
Van den Brink heeft dankzij donaties van familie, vrienden, kennissen en enkele bedrijven en met allerlei acties zo’n 3.000 euro weten in te zamelen voor War Child en heeft zich goed voorbereid op de tocht, die 'best pittig' zal zijn, zo laat ze L1 weten.

Zanzibar
Na de beklimming van de Kilimanjaro gaat de
Heerlense nog enkele dagen naar Zanzibar om bij te komen en even te ontspannen voordat zij haar werkzaamheden in de zorg weer oppakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen