Overslaan en naar de inhoud gaan

'Heerlense vrouw in busje getrokken en ontvoerd'

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 16:05

Een vrouw uit Heerlen claimt in februari te zijn ontvoerd. Volgens de vrouw is er een zak over haar hoofd gedaan, is ze in een busje getrokken en urenlang vastgehouden in een woning. In deze zaak zijn vier arrestaties verricht.

Drie verdachten zitten nog in voorarrest.

Vrouw geblinddoekt
Verdachte Mohammed G. (39) had volgens justitie een drugsconflict met de partner van het slachtoffer. Hij en Marco G. (30) zouden de vrouw daarom hebben ontvoerd. De vrouw zegt geblinddoekt naar de woning van Mohammed te zijn gebracht, daar aan een stoel te zijn vastgebonden en vervolgens mishandeld en bedreigd. Dit alles zodat zij zou vertellen waar haar partner verbleef.

Duitse handlangers
Het lukte de mannen kennelijk om antwoorden uit de vrouw te krijgen, want niet veel later stonden ze bij haar partner voor de deur. Die man zou vervolgens met de kolf van een vuurwapen tegen zijn hoofd zijn geslagen en tegen het lichaam zijn getrapt. Dat verklaart het vrouwelijke slachtoffer althans.

Op dat moment waren ook Armen A. en Erdin K. (41) ten tonele verschenen. De twee Duitsers zijn ook aangehouden in deze zaak, al mocht Armen al snel na zijn voorgeleiding in Nederland weer naar huis. "Hij heeft een volledige verklaring afgelegd", zegt advocaat Arthur Vonken. "Maar hij heeft zelf geen geweld gebruikt. Cliënt is tussen de partijen gaan staan om verdere escalatie te voorkomen."

'Vrijwillig ingestapt'
Vrijdag deed advocate Gita Biesmans een poging om haar cliënt, Mohammed, op vrije voeten te krijgen. "Ze is vrijwillig ingestapt. Ook in de woning was ze vrij om te gaan wanneer ze wilde. Haar vriend heeft me bezeken, die heeft van me gestolen. Dat is uit de hand gelopen. Ik zou een vrouw nooit iets aandoen", vertelde Mohammed tijdens een tussentijdse rechtszitting.

Slachtoffers gehoord
De rechter besloot echter anders en verlengde zijn voorarrest. Advocate Biesmans kreeg wel, net als collega's Sjanneke de Crom (Marco) en Lotna Kleczewski (Erdin), toestemming om de slachtoffers als getuigen te horen. Het duo verblijft momenteel in Tunesië, maar justitie heeft goede hoop dat het toch tot een verhoor kan komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen