Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense straatnaam niet langer de langste

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 20:59

Heerlen heeft niet langer de langste straatnaam van Nederland.

Het Gelderse Duiven heeft nu die eer, met de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort. Dat is zeven karakters langer dan de Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van der Grachtstraat in de Heerlense wijk Rennemig.

Lees ook: Heerlen heeft langste straatnaam van Nederland

Boek
De Gelderse straatnaam bestond al tien jaar, maar de gemeente Duiven had nooit de moeite genomen om een bordje te zetten bij de verder onbewoonde straat. Volgens De Gelderlander kwam de gemeente pas op dat idee na het boek 'Over straatnamen met name' van René Dings. Die ontdekte in zijn boek dat de naar de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort genoemde laan qua lengte nergens werd overtroffen.

Lantaarnpaal
Om te laten zien dat ze ècht de langste hebben, heeft Duiven de straatnaam op een ruim twee en halve meter lang straatnaambord gezet. Om dat bord omhoog te houden, zijn drie palen nodig. In Heerlen lossen ze het makkelijker op, daar hangt een bordje met twee regels straatnaam gewoon aan een lantaarnpaal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen