Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense straatnaam niet langer de langste

Geplaatst opvrijdag 6 december 2019 - 20:59

Heerlen heeft niet langer de langste straatnaam van Nederland.

Het Gelderse Duiven heeft nu die eer, met de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort. Dat is zeven karakters langer dan de Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van der Grachtstraat in de Heerlense wijk Rennemig.

Lees ook: Heerlen heeft langste straatnaam van Nederland

Boek
De Gelderse straatnaam bestond al tien jaar, maar de gemeente Duiven had nooit de moeite genomen om een bordje te zetten bij de verder onbewoonde straat. Volgens De Gelderlander kwam de gemeente pas op dat idee na het boek 'Over straatnamen met name' van René Dings. Die ontdekte in zijn boek dat de naar de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort genoemde laan qua lengte nergens werd overtroffen.

Lantaarnpaal
Om te laten zien dat ze ècht de langste hebben, heeft Duiven de straatnaam op een ruim twee en halve meter lang straatnaambord gezet. Om dat bord omhoog te houden, zijn drie palen nodig. In Heerlen lossen ze het makkelijker op, daar hangt een bordje met twee regels straatnaam gewoon aan een lantaarnpaal.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen