Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense sniper nog op vrije voeten

Geplaatst opdonderdag 8 juni 2017 - 16:47

De politie zoekt nog altijd naar degene die de Heerlense wijk Zeswegen terroriseert met een luchtdrukgeweer.

Sinds februari van dit jaar is de schutter actief. Het laatste slachtoffer is een NS-medewerker, die op 29 mei onder vuur werd genomen.

Tips
Na dit incident heeft de politie een getuigenoproep geplaatst. "We hebben vervolgens enkele tips gekregen, maar helaas hebben we de schutter nog niet gevonden", vertelt een politiewoordvoerder. Het onderzoek wordt voortgezet. "En we hopen echt dat mensen die misschien iets hebben gezien zich bij ons melden."

Zes meldingen
Bij de politie zijn er in totaal zes meldingen binnengekomen van slachtoffers. "Het verschilt van schoten op rolluiken en auto's tot het schieten op een persoon, zoals in het geval van de NS-medewerker", licht de voorlichter toe.

Schade
Eén van de slachtoffers werd op 18 mei onaangenaam verrast, toen hij in zijn auto zat op de Heerlense Kloosterweg. "Ik werd beschoten vanaf het talud. Het kogeltje sloeg in aan de bestuurderskant, net onder het raam", vertelt de man, die liever anoniem blijft.

Lees ook: Luchtdruksniper neemt auto's en huizen onder vuur

Eigen foto slachtoffer

Onderzoek
Op 22 mei liet de politie de man weten dat er geen verder onderzoek zou volgen. 'Het kan zijn dat we andere misdrijven voorrang moeten geven', staat er in het bericht dat de man ontving. Het incident is nu alsnog in behandeling genomen, als onderdeel van de zaak tegen de schutter.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlenaren aangehouden na serie incidenten
Verdachten vernielingen Heerlen op vrije voeten
Inbrekers-trio in de kraag gevat dankzij alerte buurman
Luchtdruksniper neemt auto's en huizen onder vuur
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen