Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense robotbal laat ouderen bewegen

Geplaatst opmaandag 23 oktober 2017 - 16:13

Het bedrijf Qineto uit Heerlen heeft een robotbal ontwikkeld om ouderen aan het bewegen te krijgen.

De bal, Qbi genoemd, is interactief systeem en reageert op lichaamsbewegingen van de bewoners.

Zonder aanraken
De robotbal kan over de grond bestuurd worden zonder deze aan te raken. De bal wordt bestuurd middels heup-, arm-, been- of rompbewegingen. Zodra iemand beweegt, gaat de bal rollen in de richting van de beweging.

Fysio
De Heerlense vinding wordt al op verschillende plekken ingezet in de zorg. Volgens fysiotherapeut Bert Heuts van verzorgingstehuis De Dormig in Landgraaf is de bal een toegevoegde waarde. "Patienten bewegen nu veel meer dan vroeger. Dat komt omdat ze het leuk vinden."

Dementie
Met de bal kunnen bewoners van zorgtehuizen spellen spelen waardoor bewegen weer leuk wordt. En naar andere mogelijkheden wordt nog gezocht. "We willen het ook gaan inzetten bij bijvoorbeeld dementerenden", aldus Tim Dings van Qineto.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen