Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense raad eist alsnog uitleg van Bovens

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 20:26

De gemeenteraad van Heerlen neemt geen genoegen met de schriftelijke antwoorden van gouverneur Theo Bovens naar aanleiding van de burgemeestersrel.

Dat bleek tijdens een extra raadsvergadering over de kwestie maandagavond. De raad nam een motie aan waarin Bovens wordt opgeroepen zich alsnog te melden voor een gesprek.

Teleurstelling
De meeste partijen waren teleurgesteld in Bovens dat hij niet persoonlijk uitleg kwam geven. "Deze barrière moet eerst worden geslecht, er is nu een vertrouwensbreuk", zei Ewout Tijdeman namens GroenLinks.

Tekst en uitleg
Ook andere partijen vinden dat er pas een procedure voor een nieuwe burgemeester kan worden gestart als Bovens tekst en uitleg heeft gegeven. "De raad is tekort gedaan", zei SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Raadslid Roel Leers noemde de gang van zaken 'amateuristisch' en volgens het CDA in Heerlen voelt het als een 'mes in de rug'.

'Dit doe je niet'
Het voelde ook als een mes in de rug van Ralf Krewinkel, die in Kerkrade solliciteerde terwijl hij in Heerlen thuis zat in verband met de ziekte van zijn zoontje. "We hebben hem alle medewerking verleend en dan doe je dit niet. En Bovens had hem dat moeten afraden", vindt Hoensbroeks Belang.

D66 was de enige partij die bij monde van Jan Bertholet begrip toonde voor Krewinkel en Bovens, en die wel genoegen nam met de antwoorden van de gouverneur.

Waarnemer
Waarnemend burgemeester Emile Roemer wilde over de kwestie inhoudelijk niets zeggen. "Ik heb woensdag een gesprek met Bovens en daarna zien we wel verder", zei Roemer, die al een jaar in Heerlen aan het werk is. Bovens gaat hem vragen of hij nog wil blijven tot er een nieuwe burgemeester is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen