Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense raad eist alsnog uitleg van Bovens

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 20:26

De gemeenteraad van Heerlen neemt geen genoegen met de schriftelijke antwoorden van gouverneur Theo Bovens naar aanleiding van de burgemeestersrel.

Dat bleek tijdens een extra raadsvergadering over de kwestie maandagavond. De raad nam een motie aan waarin Bovens wordt opgeroepen zich alsnog te melden voor een gesprek.

Teleurstelling
De meeste partijen waren teleurgesteld in Bovens dat hij niet persoonlijk uitleg kwam geven. "Deze barrière moet eerst worden geslecht, er is nu een vertrouwensbreuk", zei Ewout Tijdeman namens GroenLinks.

Tekst en uitleg
Ook andere partijen vinden dat er pas een procedure voor een nieuwe burgemeester kan worden gestart als Bovens tekst en uitleg heeft gegeven. "De raad is tekort gedaan", zei SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Raadslid Roel Leers noemde de gang van zaken 'amateuristisch' en volgens het CDA in Heerlen voelt het als een 'mes in de rug'.

'Dit doe je niet'
Het voelde ook als een mes in de rug van Ralf Krewinkel, die in Kerkrade solliciteerde terwijl hij in Heerlen thuis zat in verband met de ziekte van zijn zoontje. "We hebben hem alle medewerking verleend en dan doe je dit niet. En Bovens had hem dat moeten afraden", vindt Hoensbroeks Belang.

D66 was de enige partij die bij monde van Jan Bertholet begrip toonde voor Krewinkel en Bovens, en die wel genoegen nam met de antwoorden van de gouverneur.

Waarnemer
Waarnemend burgemeester Emile Roemer wilde over de kwestie inhoudelijk niets zeggen. "Ik heb woensdag een gesprek met Bovens en daarna zien we wel verder", zei Roemer, die al een jaar in Heerlen aan het werk is. Bovens gaat hem vragen of hij nog wil blijven tot er een nieuwe burgemeester is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen