Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlense raad eist alsnog uitleg van Bovens

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 20:26

De gemeenteraad van Heerlen neemt geen genoegen met de schriftelijke antwoorden van gouverneur Theo Bovens naar aanleiding van de burgemeestersrel.

Dat bleek tijdens een extra raadsvergadering over de kwestie maandagavond. De raad nam een motie aan waarin Bovens wordt opgeroepen zich alsnog te melden voor een gesprek.

Teleurstelling
De meeste partijen waren teleurgesteld in Bovens dat hij niet persoonlijk uitleg kwam geven. "Deze barrière moet eerst worden geslecht, er is nu een vertrouwensbreuk", zei Ewout Tijdeman namens GroenLinks.

Tekst en uitleg
Ook andere partijen vinden dat er pas een procedure voor een nieuwe burgemeester kan worden gestart als Bovens tekst en uitleg heeft gegeven. "De raad is tekort gedaan", zei SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Raadslid Roel Leers noemde de gang van zaken 'amateuristisch' en volgens het CDA in Heerlen voelt het als een 'mes in de rug'.

'Dit doe je niet'
Het voelde ook als een mes in de rug van Ralf Krewinkel, die in Kerkrade solliciteerde terwijl hij in Heerlen thuis zat in verband met de ziekte van zijn zoontje. "We hebben hem alle medewerking verleend en dan doe je dit niet. En Bovens had hem dat moeten afraden", vindt Hoensbroeks Belang.

D66 was de enige partij die bij monde van Jan Bertholet begrip toonde voor Krewinkel en Bovens, en die wel genoegen nam met de antwoorden van de gouverneur.

Waarnemer
Waarnemend burgemeester Emile Roemer wilde over de kwestie inhoudelijk niets zeggen. "Ik heb woensdag een gesprek met Bovens en daarna zien we wel verder", zei Roemer, die al een jaar in Heerlen aan het werk is. Bovens gaat hem vragen of hij nog wil blijven tot er een nieuwe burgemeester is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen