Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Heerlense raad eist alsnog uitleg van Bovens

Geplaatst opmaandag 11 maart 2019 - 20:26

De gemeenteraad van Heerlen neemt geen genoegen met de schriftelijke antwoorden van gouverneur Theo Bovens naar aanleiding van de burgemeestersrel.

Dat bleek tijdens een extra raadsvergadering over de kwestie maandagavond. De raad nam een motie aan waarin Bovens wordt opgeroepen zich alsnog te melden voor een gesprek.

Teleurstelling
De meeste partijen waren teleurgesteld in Bovens dat hij niet persoonlijk uitleg kwam geven. "Deze barrière moet eerst worden geslecht, er is nu een vertrouwensbreuk", zei Ewout Tijdeman namens GroenLinks.

Tekst en uitleg
Ook andere partijen vinden dat er pas een procedure voor een nieuwe burgemeester kan worden gestart als Bovens tekst en uitleg heeft gegeven. "De raad is tekort gedaan", zei SP-fractievoorzitter Ron Meyer. Raadslid Roel Leers noemde de gang van zaken 'amateuristisch' en volgens het CDA in Heerlen voelt het als een 'mes in de rug'.

'Dit doe je niet'
Het voelde ook als een mes in de rug van Ralf Krewinkel, die in Kerkrade solliciteerde terwijl hij in Heerlen thuis zat in verband met de ziekte van zijn zoontje. "We hebben hem alle medewerking verleend en dan doe je dit niet. En Bovens had hem dat moeten afraden", vindt Hoensbroeks Belang.

D66 was de enige partij die bij monde van Jan Bertholet begrip toonde voor Krewinkel en Bovens, en die wel genoegen nam met de antwoorden van de gouverneur.

Waarnemer
Waarnemend burgemeester Emile Roemer wilde over de kwestie inhoudelijk niets zeggen. "Ik heb woensdag een gesprek met Bovens en daarna zien we wel verder", zei Roemer, die al een jaar in Heerlen aan het werk is. Bovens gaat hem vragen of hij nog wil blijven tot er een nieuwe burgemeester is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen