Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense neonazi mag worden uitgeleverd

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2020 - 14:31

De Heerlense neonazi Fadi J. (37) mag worden uitgeleverd aan Duitsland. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Volgens de rechtbank wordt aan alle voorwaarden voldaan en is er dan ook geen reden om de uitlevering te verhinderen.

Terugkeergarantie
Mocht de in Duitsland geboren Fadi J. in zijn vaderland worden veroordeeld, dan mag hij die straf uitzitten in een Nederlandse cel. Hij kreeg eerder deze maand namelijk al een terugkeergarantie.

Lees ook: Neonazi verontwaardigd: 'Neergezet als nieuwe Adolf Hitler'

Vrees voor oneerlijk proces
Fadi J. woont al geruime tijd in Nederland. "Dat betekent dat hij als Nederlander kan worden gezien; hij woont hier al 23 jaar, heeft hier gestudeerd en gewerkt. Cliënt heeft ook gewoon een koopwoning in Heerlen", zegt zijn advocaat Vasco Chorus. Hij spande eerder deze maand de rechtszaak aan om uitlevering te voorkomen. Zijn cliënt maakte zich er zorgen over: "Ik ben bang dat ik daar geen eerlijk proces krijg. In de media ben ik al neergezet als de nieuwe Adolf Hitler."

Vernederende propaganda
Justitie in Duitsland wil de dertiger uit Heerlen graag vervolgen omdat hij één van de frontmannen zou zijn van de Goyim Partij. Die partij houdt zich volgens de Duitse aanklager met name bezig met 'diep vernederende antisemitische propaganda'.

Lees ook: Heerlense neonazi wil Duitse straf in Nederland uitzitten

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen