Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense neonazi mag worden uitgeleverd

Geplaatst opdonderdag 20 augustus 2020 - 14:31

De Heerlense neonazi Fadi J. (37) mag worden uitgeleverd aan Duitsland. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

Volgens de rechtbank wordt aan alle voorwaarden voldaan en is er dan ook geen reden om de uitlevering te verhinderen.

Terugkeergarantie
Mocht de in Duitsland geboren Fadi J. in zijn vaderland worden veroordeeld, dan mag hij die straf uitzitten in een Nederlandse cel. Hij kreeg eerder deze maand namelijk al een terugkeergarantie.

Lees ook: Neonazi verontwaardigd: 'Neergezet als nieuwe Adolf Hitler'

Vrees voor oneerlijk proces
Fadi J. woont al geruime tijd in Nederland. "Dat betekent dat hij als Nederlander kan worden gezien; hij woont hier al 23 jaar, heeft hier gestudeerd en gewerkt. Cliënt heeft ook gewoon een koopwoning in Heerlen", zegt zijn advocaat Vasco Chorus. Hij spande eerder deze maand de rechtszaak aan om uitlevering te voorkomen. Zijn cliënt maakte zich er zorgen over: "Ik ben bang dat ik daar geen eerlijk proces krijg. In de media ben ik al neergezet als de nieuwe Adolf Hitler."

Vernederende propaganda
Justitie in Duitsland wil de dertiger uit Heerlen graag vervolgen omdat hij één van de frontmannen zou zijn van de Goyim Partij. Die partij houdt zich volgens de Duitse aanklager met name bezig met 'diep vernederende antisemitische propaganda'.

Lees ook: Heerlense neonazi wil Duitse straf in Nederland uitzitten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen