Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 11:40

Hangjongeren houden huis op en rond het terrein van circus Freiwald in Heerlen.

"Ze bekogelen de dieren met spullen, gooien steentjes op de woonwagens, intimideren het personeel, richten vernielingen aan en proberen popcorn te stelen", somt directrice Natascha Freiwald maandag op.

Buurt surveilleert
De overlast neemt zulke grote vormen aan dat vanaf maandag ook buurtbewoners gaan surveilleren om de hangjeugd weg te jagen. De politie bevestigt de signalen van overlast op het circusterrein te hebben ontvangen. "Daarom starten we met extra surveillances", licht een woordvoerder toe.

Veiligheid
Het circus is 19 september neergestreken op de Unolaan in Heerlen en staat daar tot en met 29 september. "Voor de veiligheid van de dieren en onze medewerkers hebben we afgelopen nacht het hele terrein verlicht", zegt Freiwald.Vandalisme
Freiwald werd al eerder door vandalen geteisterd. Onverlaten hebben vorige week reclameborden van het circus beklad met stickers in Hoensbroek.

Lees ook: Vandalen beplakken borden circus met dierenleedstickers

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen