Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 11:40

Hangjongeren houden huis op en rond het terrein van circus Freiwald in Heerlen.

"Ze bekogelen de dieren met spullen, gooien steentjes op de woonwagens, intimideren het personeel, richten vernielingen aan en proberen popcorn te stelen", somt directrice Natascha Freiwald maandag op.

Buurt surveilleert
De overlast neemt zulke grote vormen aan dat vanaf maandag ook buurtbewoners gaan surveilleren om de hangjeugd weg te jagen. De politie bevestigt de signalen van overlast op het circusterrein te hebben ontvangen. "Daarom starten we met extra surveillances", licht een woordvoerder toe.

Veiligheid
Het circus is 19 september neergestreken op de Unolaan in Heerlen en staat daar tot en met 29 september. "Voor de veiligheid van de dieren en onze medewerkers hebben we afgelopen nacht het hele terrein verlicht", zegt Freiwald.Vandalisme
Freiwald werd al eerder door vandalen geteisterd. Onverlaten hebben vorige week reclameborden van het circus beklad met stickers in Hoensbroek.

Lees ook: Vandalen beplakken borden circus met dierenleedstickers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen