Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense hangjeugd terroriseert circus: dieren bekogeld

Geplaatst opmaandag 23 september 2019 - 11:40

Hangjongeren houden huis op en rond het terrein van circus Freiwald in Heerlen.

"Ze bekogelen de dieren met spullen, gooien steentjes op de woonwagens, intimideren het personeel, richten vernielingen aan en proberen popcorn te stelen", somt directrice Natascha Freiwald maandag op.

Buurt surveilleert
De overlast neemt zulke grote vormen aan dat vanaf maandag ook buurtbewoners gaan surveilleren om de hangjeugd weg te jagen. De politie bevestigt de signalen van overlast op het circusterrein te hebben ontvangen. "Daarom starten we met extra surveillances", licht een woordvoerder toe.

Veiligheid
Het circus is 19 september neergestreken op de Unolaan in Heerlen en staat daar tot en met 29 september. "Voor de veiligheid van de dieren en onze medewerkers hebben we afgelopen nacht het hele terrein verlicht", zegt Freiwald.Vandalisme
Freiwald werd al eerder door vandalen geteisterd. Onverlaten hebben vorige week reclameborden van het circus beklad met stickers in Hoensbroek.

Lees ook: Vandalen beplakken borden circus met dierenleedstickers

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen