Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense haatzaaier hangt taakstraf boven het hoofd

Geplaatst opwoensdag 11 maart 2020 - 16:03

Justitie wil een 44-jarige Heerlenaar een taakstraf van 180 uur laten uitvoeren, omdat hij zich op social media kwetsend uitliet over joden en mensen met een tintje.

Op VKontakte, een Russische tegenhanger van Facebook, schreef hij dingen als 'kill all jews' en 'fuck negros'.

Lees ook: 'Extreemrechtse Heerlenaar zaaide haat op social media'

Tien berichten
In een korte periode in april 2017 postte hij zeker tien berichten die justitie ziet als aanzetten tot discriminatie, geweld en haat. De man wordt ook verdacht van groepsbelediging. Voor die berichten zou hij dus een werkstraf moeten uitvoeren.

Emmer liep over
Advocaat Ber Mahovic pleitte voor vrijspraak. "Het ging een poosje niet zo goed met hem, problemen thuis. In die context moet je dit zien. De emmer liep een beetje over." Eerder zei de raadsman al tegen L1 dat zijn client 'een korte periode heeft gehad waarin hij het extreemrechtse als ideaal zag'.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen