Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense godfather zegt 'sorry' na vluchtpoging

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 6:00

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft persoonlijke excuses ontvangen van Pascal M. (46), die zich na zijn veroordeling in de Parkstadbende-zaak tien maanden schuilhield. Hij wordt gezien als leider van die bende.

De excuses van Pascal hebben hem niet geholpen; de hogere rechter besloot zijn voorarrest te verlengen.

Lees ook: Arrestatieteam verraste godfather Pascal in Heerlen

Hoofdrolspeler verdwenen
De rechtbank in Maastricht veroordeelde Pascal in juni 2019 tot 4,5 jaar in de gevangenis. Hij werd door de rechter omschreven als godfather, iemand die aan het hoofd stond van een organisatie van tientallen jonge criminelen uit Parkstad. Na het vonnis verdween de hoofdrolspeler. Hij werd pas tien maanden later gearresteerd tijdens een inval in Heerlerheide.

Iedereen vrij
Inmiddels is het wachten op de start van het hoger beroep in de zaak Parkstadbende. Alle verdachten zijn in afwachting van dat proces vrijgelaten, behalve Pascal en Jerlonny P. (23). Die laatste zit echter vast in een andere zaak en daardoor is godfather Pascal technisch gezien de enige die nog bromt voor het Parkstad-dossier. De hogere rechter in Den Bosch boog zich maandag over zijn gevangenschap.

Lees ook: Rapper opnieuw verdacht in grote strafzaak: wie is Jerlonny?

Tweede poging
Pascal 'verscheen' al een keer eerder voor het Hof in Den Bosch sinds zijn arrestatie in juni, maar dat moest vanwege coronamaatregelen via videoverbinding. "Toen kwamen zijn excuses niet goed over", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen. "Dus cliƫnt heeft erop aangedrongen dat hij dit keer fysiek aanwezig kon zijn, dat hij de rechter in de ogen kon kijken als hij sorry zou zeggen."

Voorlopig vast
Waarom hij de benen nam, heeft hij volgens advocaat Van Berge Henegouwen niet gezegd. "Daar ging het vandaag ook niet over, het ging alleen over zijn voorarrest. Hij heeft zich gewoon niet gemeld en dat was niet goed." De advocaat vroeg dus om Pascal voorlopig vrij te laten, maar de hogere rechter bepaalde dat er genoeg gronden zijn om hem in voorarrest te houden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen