Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense familiezaken: politie vindt drugs en wapens

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 12:16

Drie mannen van dezelfde Heerlense familie zitten volgens justitie vuistdiep in het criminele milieu. Tussen 2019 en 2021 vond de politie hennepkwekerijen, harddrugs en wapens die aan het trio worden gelinkt.

Dinsdag stonden de Heerlenaren voor de rechter. De aanklager eiste gevangenisstraffen en een taakstraf tegen het drietal.

Lees ook: Man (28) uit Heerlen gewond na schietpartij op speelveldje

Cruciale kaart
Op 6 februari 2019 klopte de politie aan bij een woning in de Pieter Breughelstraat in Heerlen. Buren hadden geklaagd over een henneplucht. Een vrouw opende de deur en zag hoe agenten naar haar kelder afdaalden en daar een hennepkwekerij van 150 planten vonden. Onbewust trok de politie daarmee een cruciale kaart uit het kaartenhuis.

Criminele wandel
De bewoonster besloot immers een maand na de ontdekking naar de politie te stappen. Niet zij, maar de broertjes Marouane (25) en Amor L. (31) hadden de plantage opgezet. Ze hadden een sleutel van haar voordeur, vertelde ze. Daarnaast legde ze een uitgebreide verklaring af over de verdere criminele handel en wandel van de broers. Ze noemde ook de naam van hun neefje Raed L. (24).

Schietpartij Heerlen (17 mei 2019)
Op 17 mei 2019 werd Amor L. in Heerlen neergeschoten door Franse cocaïnekopers.
Foto: L1

Semiautomatisch pistool
Vervolgens viel de politie op verschillende plekken in Heerlen binnen. Bij Raed, die toen nog bij zijn ouders woonde, werd onder andere 380 gram heroïne en meer dan 100 gram cocaïne gevonden. In de woning van de ouders van Amor en Marouane vond de politie 266 gram heroïne en een semiautomatisch gaspistool.

In juni 2020 werd Raed nog eens aangehouden met 91 gripzakjes met drugs in zijn broekband en onderbroek, in april 2021 vond de politie hennep en een wapen bij Amor. Diezelfde Amor werd in mei 2019 nog neergeschoten bij een uit de hand gelopen cocaïnedeal.

Lees ook: Verdachte schietpartij Heerlen opgepakt in Frankrijk

Broers de baas
De aanklager ziet broers Amor en Marouane als frontmannen, neefje Raed zou meer een volgende rol hebben in wat justitie een criminele organisatie noemt. Raed hoeft volgens justitie niet meer terug naar de gevangenis; de aanklager vindt de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht voldoende. De broers zouden in zijn ogen wel langere tijd de gevangenis in moeten. Amor en Marouane hoorden respectievelijk dertig maanden en twee jaar celstraf eisen.

Advocaten Alper Cinar, Wesley Houben en Bjorn Jegers stelden dat hun cliënten geen criminele organisatie vormden. Dat moet in hun ogen meewegen in de uiteindelijke strafbepaling. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen