Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense carnavalsgroep Demi-Sec lanceert eigen biertje

Geplaatst opwoensdag 29 augustus 2018 - 15:39

Het Heerlense muziekgezelschap Demi-Sec krijgt binnenkort een eigen bier. Het gerstenat is Temara Blont gedoopt, vernoemd naar het bekendste nummer van het zingende trio.

"Het idee is bij wijze van wat ouwehoerderij ontstaan", zegt Jan Gooren, een van de leden van Demi-Sec. "Maar het is wel heel cool dat het er echt komt."

Bier
Stichting Cultbier heeft de vastelaoves-cultgroep Demi-Sec benaderd om een nieuw bier op de markt te brengen. "Die zijn altijd op zoek naar iets nieuws", zegt Gooren. "We hebben ooit eens op het podium iets gezegd van als Rowwen Hèze een eigen bier heeft, kunnen wij dat ook, ouwhoer. En dat zijn ze blijkbaar niet vergeten."

Temara Blont
Het bier is vernoemd naar de carnavalskraker Oh Temara. Het drietal van Demi-Sec mocht niet alleen een naam bedenken, maar ook meedenken over de smaak. "We zijn liefhebbers van zwaar blond bier en van Barbãr honingbier. Dus Temara Blont heeft de zoete smaak van honing en het bittere van de hop. Het is heerlijk. We hebben al geproefd."

Presentatie
Het bier wordt zaterdag 8 september tussen 15:00 tot 17:00 uur in de Beerkompanie aan het Pancratiusplein gepresenteerd. "Er zijn twee vaatjes gevuld. Die gaan dan al op denk ik", zegt Gooren. "Verder zijn er nog 50 kratjes gemaakt. Die worden op verschillende plekken verkocht."

Blijvende plek
Gooren weet nog niet of er naderhand nog nieuwe Temara's worden gebrouwen. Wel weet hij dat Temara Blont een blijvende plek op de tap krijgt bij de Beerkompanie. Directeur Harry Meens van bierbrouwerij Alfa in Schinnen is het biertje speciaal komen proeven. "Hij heeft ons nog wat tips gegeven. Het moet natuurlijk aan een bepaalde kwaliteit voldoen. Hij is ook heel tevreden over het resultaat."

Lees ook: Burgemeester van Heerlen als 'sheriff' in carnavalskraker

Foto: Facebook/Demi-Sec

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen