Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense boa's als proef bewapend met bodycam

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 17:05

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in de gemeente Heerlen worden binnenkort uitgerust met een bodycam.

Het gaat om een proefperiode van een half jaar. De boa kan de camera inzetten in het geval dat een situatie uit de hand dreigt te lopen.

Verbaal en fysiek geweld
Volgens de gemeente krijgen de boa's in het centrum van de stad regelmatig te maken met verbaal en fysiek geweld. De bodycam, een kleine camera die op het uniform van de boa bevestigd kan worden, moet er ook voor zorgen dat boa's zich veiliger voelen.

Bewijsmateriaal
De boa zal, op het moment dat een situatie dreigt te escaleren, aan de betrokkenen melden dat hij de bodycam inschakelt. De opgeslagen beelden kunnen dan op een later moment gebruikt worden als bewijsmateriaal bij bijvoorbeeld klachten of opsporing en vervolging bij strafbare feiten.

9 juli
Heerlen is de eerste Limburgse gemeente waar boa's aan de slag gaan met een bodycam. Over een week, op 9 juli, gaat de proef van start.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen