Overslaan en naar de inhoud gaan

Heerlense bedrijventerrein in de race voor duurzaamheidprijs

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 11:32

Bedrijventerrein C-Mill in Heerlen is één van de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Economy Award.

Het bedrijf is genomineerd in de categorie 'beste circulaire werklocatie'. Daarbij wordt er gekeken naar het hergebruik van materialen en afval, duurzame energie en het delen van kennis en faciliteiten.

Phillipsterrein
Volgens de jury is C-Mill een voorbeeld van duurzame verstedelijking in een krimpgebied. Het bedrijventerrein is gevestigd op het oude Philipsterrein in de wijk Molenberg. De oude fabrieken zijn omgebouwd tot verzamelgebouwen voor bedrijven. In 2011 won C-Mill al de titel Beste Bedrijventerrein van Nederland.

Finalisten
De andere finalisten in die categorie zijn industriepark Kleefse Waard in Arnhem en het Utrechtse Werkspoorkwartier. De gemeente Venlo was een van de 22 genomineerden in de categorie 'beste circulaire regio', maar haalde de finale niet.

Aanmoediging
De Circular Economy Award wordt voor de tweede keer uitgereikt. ​Het is de bedoeling dat de prijs een aanmoediging is voor bedrijventerreinen en regio's om zich te onderscheiden op het gebied van duurzaam werken.
De winnaars bepalen samen met ABN AMRO bank wat de prijs is. Dat kan bijvoorbeeld het ontwerpen van een website zijn of inhoudelijke masterclasses rondom circulaire verdienmodellen.

De prijs wordt uitgereikt op donderdag 8 november in Rijswijk.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen